Aici sunt banii dumneavoastră/Primăria Galaţi numără, pe bani grei, boscheţii din oraş. Operaţiunea costă peste 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine zice că nu-s bani în vistieria statului, minte! Stă dovadă a faptului că la buget sunt mai mulţi bani decât trebuie faptul că Primăria Galaţi stă să se apuce de o campanie de numărare şi evaluare a boscheţilor şi copacilor din oraş. Atât cei de pe domeniul public, cât şi cei din curţile oamenilor.

La ce foloseşte această operaţiune (în afara faptului că „exemplarele” vor fi trecute într-un registru) este foarte greu de spus. Însă e foarte clară suma ce va fi cheltuită: 500.000 de lei, adică peste 100.000 de euro. Fără TVA!

Dacă tot nu sunt bani pentru asfaltarea străzilor, pentru repararea şcolilor sau pentru iluminatul public, uite că sunt pentru număratul copacilor. Operaţiune care, chiar dacă este legală (fiind stabilită prin Legea24/2007) este curată tichie de mărgăritar pe această criză.

Absolut stupefiant, fiecare boschet gălăţean va avea propria fişă, pe care se vor înscrie o sumedenie de date: parcela, specia, denumirea ştiinţifică, natura specie, forma trunchiului şi a coroanei, dominanta coroanei şi anomalii ale acesteia, valoarea peisagistică, vârsta, dimetrul trunchiului şi coroanei, înălţimea copacului etc. Se vor realiza şi fotografii în format JPEG ale tutoror copacilor.

Spor la treabă şi la irosit banii publici!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite