Agricultorii sunt aşteptaţi la Fisc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banii obţinuţi din cultura cerearelor trebuie declaraţi la Fisc
Banii obţinuţi din cultura cerearelor trebuie declaraţi la Fisc

Cultivatorii care au obţinut, anul trecut, venituri din cultura cerealelor, a plantelor tehnice, pomicultură şi viticultură mai au la dispoziţie cinci zile pentru a-şi declara profitul la Finanţe.

Contribuabilii care nu vor să se aleagă cu o amendă din partea statului trebuie să ştie că mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru declararea profitului obţinut în 2009.

Astfel, primii care trebuie să ajungă la Direcţia Generală a Finanţelor Publice sunt cei care au obţinut venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice, pomicultură şi viticultură şi organizaţiile nonprofit.


Agenţia Naţională de Administrare Fiscală aminteşte că data de 25 februarie este termenul limită de depunere a declaraţiei anuale de impozit pe profit (Declaraţia 101) pentru contribuabilii persoane juridice care definitivează, până la data de 25 februarie, închiderea exerciţiului financiar anterior", se arată în comunicatul emis de ANAF.


Pentru ceilalţi contribuabili, termenul limită de depunere a formularului este 25 aprilie, cu excepţia persoanelor juridice care încetează să existe în cursul anului fiscal şi pentru care termenul de depunere a declaraţiei pe profit este data depunerii situaţiilor financiare la Registrul comerţului.


Contribuabilii care încă nu ştiu cum să completeze formularele îşi pot descărca de pe internet (www.anaf.roA.ro) un document de prezentare a Declaraţiei 101 cuprinzând toate explicaţiile necesare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite