Agricultorii gălăţeni, informaţi despre cum pot accesa fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii a găzduit astăzi conferinţa de informare privind accesarea fondurilor europene pentru agricultură şi dezvoltare, organizată de către Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Galaţi.

Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, a subliniat importanţa atragerii de către autorităţile locale şi fermieri a fondurilor prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

"Fondurile pentru agricultură şi dezvoltarea mediului rural sunt mine de aur ce trebuie exploatate. Aşa cum am subliniat de nenumărate ori, fondurile externe reprezintă o importantă metodă de echilibrare a bugetelor de investiţii şi un bun mijloc de dezvoltare a diferitelor sectoare, unele foarte importante cum este agricultura. Cred că fondurile pentru agricultură şi dezvoltarea mediului rural reprezintă adevărate mine de aur care trebuie exploatate la maxim, iar autorităţile locale şi fermierii trebuie să ştie cum să facă acest lucru", a precizat preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac.

România are la dispoziţie 33 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, bani care pot fi accesaţi prin diverse modalităţi, inclusiv prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), pentru care în proiecţia bugetară pentru perioada 2006 - 2013, rămân la dispoziţie până în 2013, 10,5 miliarde de euro, din care pentru acest an 1,7 miliarde de euro. Banii sunt destinaţii doar pentru dezvoltarea rurală, pentru activităţi în domeniul agricol în zona rurală.

În cursul anului trecut, la nivelul judeţului Galaţi, prin PNDR, s-au depus 494 de proiecte pentru obţinerea fondurilor europene, din care 436 au fost conforme. S-au selectat pentru finanţare un număr de 380 de proiecte şi au fost contractate 360 de proiecte cu o valoare totală de 59,5 milioane de euro.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite