After-school pentru puradei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala 15 – care are cel mai mare număr de copii de etnie romă din Galaţi are de astăzi after-school.Totul a pornit de la o iniţiativă venită din partea Inspectoratului Şcolar şi s-a concretizat zilele acestea cu ajutorul Primăriei. Începând de astăzi, nu mai puţin de 40 de copii, din clasele I şi a II-a vor rămâne după ore sub supravegherea învăţătorilor pentru programul „after-school”.

„Sperăm ca prin acest program să-i atragem pe copii la şcoală. Avem pentru ei activităţi extra-curriculare, desenează, cântă, vizionează filme, totul timp de două ore şi jumătate. În plus, îşi fac temele în cadru organizat, iar pe la ora 13.00 primesc şi o masă”, spune directorul Şcolii Gimnaziale nr. 15 din Galaţi, Luminiţa Tcaciuc.

Părinţii sunt şi ei fericiţi, pentru că-şi ştiu copiii în siguranţă. „Este o abordare bună a problemei, iar pe noi nu poate decât să ne bucure, în condiţiile în care 90% dintre copii sunt de etnie romă”, spune Viorica Gotu, consilier pe problemele romilor din Prefectura Galaţi.

Reprezentanţii Primăriei spun că până în prezent au servicii de tip after-school şase şcoli, dintre care cel mai cunoscut este cel de la Şcoala 7, unde sunt incluşi în proiect mai mult de jumătate dintre elevi. Dacă în acest moment dascălii nu sunt plătiţi pentru timpul pe care îl petrec cu elevii după programul normal, de la anul este posibil să primească şi ceva bani în plus.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite