Află aici cele mai importante 8 locuri de agrement din Galaţi şi cât te costă ca să intri la plajă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul de Seară vă prezintă câteva dintre oportunităţile locale de petrecere a timpului liber pe timpul acestei veri caniculare.

Cel mai uşor accesibil loc unde locuitorii Galaţiului se pot detaşa de problemele zilnice (dar şi de caniculă) este Plaja Dunărea. Lipseşte briza mării, dar cele două bazine de înot, plaja şi terasele compensează cumva situaţia."Nu e ca la mare, dar ne putem distra destul de bine şi aici, în oraş", ne-a spus studenta Mihaela Popa, pe care am găsit-o la amintita plajă.

Plaja Dunărea – 4,5 lei

Biletul de intrare la Plaja Dunărea, situată lângă Turnul de Televiziune, în Micro 21, ajunge la 4,5 lei pentru un adult şi la 3 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari (care trebuie să prezinte un document care să le ateste calitatea, altfel nu beneficiază de scutire).
Cei care vor să intre cu maşina în parcarea complexului trebuie să plătească o taxă suplimentară de 3 lei. Cel mai importnat al ceastui loc de recreere este accesul facil. Se poate intra pe la uzina de apă (aproape de trecerea Bac), sau pe la turnul de televiziune. La Plaja Dunărea sunt numeroase terase, unde se poate servi masa, locuri de joacă (şi piscine speciale) pentru copii.

Complexul Olympic House, situat pe DN 26, vizavi de Metro,  este un alt loc unde gălăţenii se pot relaxa după pofta inimii. Biletul de intrare costă 20 de lei, preţ în care sunt incluse accces la piscină, un şezlog şi un prosop. Iubitorii de sport, pot juca şi fotbal pe cele 6 terenuri sintetice, aflat în incinta complexului. Terenurile şi piscina au instalaţie de nocturnă, există vestire moderne, dotate cu duşuri, parcarea este păzită.

Clubul Viva,  situat pe strada Aleea Meteo, nr 4 (zona Arcaşilor), este locul cel mai elegant aflat la dispoziţia gălăţenilor. Pentru accesul la piscină, şezlong, prosop, o pizza şi o băutură răcoritoare se plăteşte suma de 50 de lei.

Lacul Vânători – 4 lei

Gălăţenii pot alege şi Lacul Vânători (cunoscut şi ca Lacul Partidului) , pentru grătar, pescuit, plajă, însă în condiţii ceva mai puţin moderne. Apa nu este chiar bună de scăldat, este destul de mult nămol. Aici intrarea costă 3 lei pentru elevi şi studenţi, iar adulţii achită 4 lei. Accesul cu maşina în incinta complexului costă 3 lei. Complexul este situat în partea de nord a Galaţiului, la ieşirea din oraş, după Cimitirul Israelit (acces pe strada Ştefan cel Mare).

Locuri bune pentru plajă mai găsiţi în pădurea Gârboavele („Vânătorul” şi „Pibunni”) aflată la aproximativ 10 kilometri de oraş, pe DN26. Ambele locaţii dispun de piscine (la "Vânătorul" există chiar piscină olimpică!), de locuri de cazare, de terenuri de fotbal şi spaţii de picnic, precum şi de restaurante cu peste 300 de locuri fiecare. În plus, în zonă pot fi vizitate grădina zoologică şi muzeul satului moldovenesc.

Şi Priza Dunării reprezintă o altă locaţie în care oamenii se pot relaxa, la doar 3 kilometri de oraş, pe digul dintre Galaţi şi Brăila, pe partea dreaptă.Avantajul acestui loc este că spaţiul alocat turiştilor este foarte mare, că sunt numeroase restaurante şi terase, există chiar şi un club foarte interesant şi că se pot face plimbări cu hidrobicicleta, se poate juca fotbal, tenis, biliard. Desigur, plaja şi pescuitul sunt lucrurile cele mai la îndemână.

Tot în partea de nord a oraşului, lângă Bariera Traian, în cartierul Traian Nord se află şi Lacul Brateş, un alt loc în care gălăţenii pot face plajă în condiţii foarte. Aici sunt amenajate locuri de grătar şi locuri de joacă pentru copii. Nu există piscină, dar găsiţi locuri de cazare, un restaurant cu terasa foarte frumos amenajat şi există posibilitatea să luaţi lecţii de echitaţie. Apa, în schimb, nu este deloc grozavă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite