Află aici totul despre înscrierea în clasa pregatitoare, la şcolile din judeţul Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar Galaţi a publicat pe site-ul său o broşură cu toate informaţiile legate de înscrierea copiilor în grupa pregătitoare. În premieră, înscrierea se va putea face şi online, tot pe site-ul Inspectoratului Şcolar, acolo unde se va putea vedea şi situaţia actualizată a locurilor rămase libere în fiecare şcoală.

Legea educaţiei naţionale prevede introducerea clasei pregătitoare în învăţământul primar începând cu anul şcolar 2012-2013. În acest an şcolar, copiii de şase ani au fost înscrişi atât în grupa pregătitoare, cât şi în clasa întâi.

De la anul, copiii de şase ani, care în anul şcolar 2011-2012 au fost înscrişi la grădiniţă în grupa mare, vor fi înscrişi în anul şcolar 2012-2013 în clasa întâi, copiii de cinci ani, care în anul şcolar 2011-2012 au fost la grădiniţă în grupa mare, vor fi înscrişi în anul şcolar 2012-2013 în clasa pregătitoare.

La finalul clasei pregătitoare, cadrul didactic responsabil, indiferent cine va fi acesta, va realiza un raport de evaluare a competenţelor copilului. Fiecare elev va dispune de un portofoliu educaţional, în cadrul căruia vor fi incluse atât diplome, cât şi certificate obţinute în urma evaluării competenţelor.

VEZI AICI MAI MULTE DETALII DESPRE ÎNSCRIERILE ÎN GRUPA PREGĂTITOARE

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite