Află aici cât te costă să ai masa bogată de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un calcul făcut după preţurile practicate în pieţele gălăţene arată că o familie formată din trei persoane va trebui să scoată din buzunar în jur de 300 de lei plăti pentru o masă îmbelşugată de Crăciun. 

Iată preţurile din pieţe

Astfel, un kilogram de tobă poate fi cumpărat în piaţa din Ţiglina I cu 12 lei, pentru aceeaşi cantitate de muşchi ţigănesc sau de cotlet de porc trebuie să scoateţi din buzunar între 15-18 lei, pastrama de porc costă 18,8 lei kilogramul, ceafa de porc proaspătă poate fi cumpărată cu 17 lei, un kilogram de leber şi caltaboş costă 11,3 lei, iar pentru un kilogram de cârnaţi veţi plăti 12 lei.

Carnea tocată necesară pentru prepararea sărmăluţelor costă între 13-16 lei kilogramul, însă preţul variază de la o piaţă la alta.

Castraveciorii şi varza murată merg de minune cu mâncărurile grase din carne de porc, sau a doua zi după chef. Un borcan de castraveţi costă 5 lei.

La capitolul brânzeturi, telemeaua de oaie costă 16 lei, iar caşul de vacă- 12 lei. Un kilogram de măsline costă între 11-14 lei.

O sticlă de vin costă între 8-17 lei, în funcţie de calitate, iar pentru sucuri trebuie să plătiţi între 3-5 lei/litru. Dacă poftiţi la „tărie", va trebui să mai plătiţi cel puţin 30 de lei în plus.

Dulciurile nu pot lipsi de pe masa de Crăciun.

Un cozonac cu nucă şi cacao costă 14 lei, fursecurile la cutie se dau cu 8 lei şi 12 lei, iar kilogramul de tort ajunge 15 lei.

După atâte calorii, merită să guşti nişte fructe. Portocalele şi mandarinele costă 3,5 lei, merele - 3 lei, grefele - 4 lei, bananele - 4,5 lei, kiwi- 4,4 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite