FOTOGALERIE: Afişele lipite la întâmplare mutilează oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afişele care anunţă spectacolele din oraş sunt lipite peste tot. foto Bogdan Nistor
Afişele care anunţă spectacolele din oraş sunt lipite peste tot. foto Bogdan Nistor

Beneficiarii publicităţii au ajuns să-şi pună anunţurile până şi pe ghenele de gunoi.Autorităţiile i-au amendat pe cei afişează în locuri nepermise, dar degeaba.

GALERIE FOTO aici: Afişele care anunţă spectacolele din oraş apar acolo unde te aştepţi mai puţin

Afişajul din oraş a cam fost scăpat de sub control. Pe garduri, stâlpi, ghene de gunoi sau cabine, tronează afişe care te invită la tot felul de spectacole. Organizatorii acestora se scuză şi spun că ei încredinţează aceste afişe unor tineri, pe care îi plătesc pentru serviciile lor.


Nu noi ne ocupăm de afişaj. Avem câţiva tineri pe care-i plătim şi care ne lipesc aceste afişe. Noi i-am spus să le lipească doar acolo unde găsesc panouri special amenajate. Nu ştiu ce să vă zic. Le vom atrage atenţia că riscă amenzi şi ei dacă lipesc aiurea", ne-a declarat reprezentantul unei companii organizatoare de spectacole, care nu a vrut să ne dezvăluie identitatea.


Chiar şi aşa, cei care sunt amendaţi sunt organizatorii evenimentelor, nu lipitorii de afişe.


Amezile n-au avut efect
Poliţia comunitară şi Corpul de control al primarului au amendat, în ultimele luni, mai mulţi organizatori de spectacole. Amenzile nu sunt foarte mari şi de aceea nu-i sperie pe tinerii care lipesc afişele. Problema este că ei lipesc şi în alte zone ale oraşului, care nu reprezintă spaţii publice şi se pot trezi cu procese din partea proprietarilor", spune viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco.


Între timp, multe dintre panourile instalate pentru afişajul electoral stau şi ruginesc aproape goale. Asta în cazul în care de pe ele gălăţenii nu află chiar şi acum că Geoană sau Băsescu vor să fie preşedinţi.


Nu-i înţeleg pe cei care lipesc astfel de afişe! De ce nu le aplică pe aceste panouri ? Nu le cerem niciun leu, este absolut gratuit. În plus, organiyatorii de spectacole au la dispoziţie acele panouri speciale din staţiile de autobuz, dar contra cost, nu aşa cum fac ei acum", mai spune viceprimarul municipiului Galaţi.


Situaţia nu va rămâne aşa !
Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco vrea să monteze, în mai multe zone ale oraşului, spaţii speciale pentru afişajul cultural.


Vă aduceţi aminte de cilidrele acelea vechi, dinainte de Revoluţie!? Ei bine, am văzut că primarul Piedone din Bucureşti le-a readus în actualitate şi funcţionează chiar bine", a explicat edilul.


Aceste panouri speciale de afişaj pentru domeniul cultural vor fi amplasate în principalele staţii de autobuz, dar şi în zonele aglomerate din oraş.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite