Afaceri bolnave în Sănătate. DNA anchetează modul cum Spitalul de Urgenţă din Galaţi a plătit 1,5 milioane de lei firmei lui Marius Petcu, liderul sindicatului Sanitas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Renamed Farma, firma asociatului lui Marius Petcu, preşedintele sindicatului din Sănătate ("Sanitas") are contracte de peste 7 milioane de lei cu spitalele de stat. Spitalul gălăţean a "contribuit" cu 1,5 milioane de lei, iar plăţile fac obiectul unei anchete a DNA. Vă reamintim că Petcu a fost arestat. joi, pentru luare de mită.

Contractele dubioase dintre Renamed şi spitale au fost încheiate în perioada 2008 - 2010 şi au ca obiect furnizarea de materiale pentru dializă sau întreţinerea de aparatură medicală.

Firma a câştigat licitaţii la următoarele instituţii: Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională, Spitalul General Căi Ferate Drobeta Turnu Severin, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi, Spitalul General CF Ploieşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Spitalul Judeţean Deva şi Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila".

Cel mai important contract a venit de la Spitalul Judeţean Craiova şi a fost atribuit în august 2009, având ca obiect furnizarea de materiale sanitare în valoare de 3,36 milioane lei.

Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" din Galaţi a cotizat în conturile Renamed Farma cu 1,5 milioane lei. Contracte au fost încheiate pentru anii 2008 și 2009 şi se referă la consumabile pentru dializă.

Acţionarii Renamed Farma sunt Dan şi Sofia Steluţa Duţescu. Interesant este că soții Duţescu şi sindicalistul Marius Petcu sunt asociaţi în alte patru societăţi: Renamed Nefrodiamed, Renamed Dialcare, Renamed Nefrodial şi Renamed Medical Service II. Toate aceste firme au afaceri în domeniul medical.

Liderul CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, este subiectul unei investigaţii în curs a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), potrivit unor surse oficiale.
Anchetatorii anticorupţie l-ar fi prins în flagrant delict pe Marius Petcu în timp ce primea mită câteva zeci de mii de euro, au declarat sursele citate.
Marius Petcu a fost dus la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat, sursele citate precizând că mass-media urmează să fie informată cu privire la acest subiect.

Pe de altă parte, în 16 februarie, Agenţia Naţională de Integritate informa că 15 lideri sindicali sunt vizaţi în verificările sale, printre aceştia fiind şi Marius Petcu.
Petcu declara atunci că Agenţia Naţională de Integritate vizează incitarea membrilor de sindicat, pentru pierderea încrederii, toţi cei verificaţi fiind "contururi clare ale unora nu foarte comozi".

"Ei au vizat mai mult intrarea membrilor noştri de sindicat, pentru a ne pierde credibilitatea în faţa acestora. Eu sunt cu declaraţia la vedere, pot justifica totul, tot ce este în aceste declaraţii reprezintă munca de o viaţă a mea şi a familiei mele", spunea Petcu.
Marius Petcu a scris în declaraţia de avere din 1 noiembrie 2010 că este coproprietar al unui teren agricol de 52.700 de metri pătraţi din judeţul Teleorman, el având o treime din acesta prin moştenire. De asemenea, Petcu a cumpărat alte trei terenuri, din care două intravilan, în judeţul Ilfov şi în Bucureşti, şi unul agricol, în Snagov, iar soţia sa, Claudia Petcu, este coproprietar al unui teren intravilan în Ilfov.

Preşedintele CNSLR-Frăţia şi-a construit o casă de vacanţă în judeţul Ilfov şi una de locuit în Bucureşti, soţia sa deţinând şi ea un apartament de 40 de metri pătraţi în Capitală.
Petcu a mai declarat că are o maşină Toyota, o motocicletă Honda şi un ATV SYM, dar şi "bunuri diverse şi ceasuri" în valoare de 10.000 de euro, precum şi tablouri şi icoane de 10.000 de euro.

Liderul sindical a mai notat în declaraţia de avere că are pe numele său zece conturi şi depozite bancare, dintre care trei în euro - în valoare totală de aproape 59.000 şi restul în lei - de peste 418.000. Unul dintre acestea reprezintă un fond de asigurare de viaţă în valoare de aproape 15.000 de lei, cel mai mare dintre conturi având un sold de peste 220.000 de lei, la acesta având acces şi soţia sa.

Soţia lui Marius Petcu are zece conturi şi depozite bancare, din care un fond de asigurări de viaţă - de peste 10.000 de lei, două conturi în euro - de peste 100.000, unul în dolari - de peste 10.000 şi şase în lei - de aproximativ 270.000.
Petcu a mai trecut în declaraţia de avere o datorie de 180.000 de euro la PSV Company S.A., scadentă în 2022.

El a arătat că a avut un salariu anual de aproape 130.000 de lei în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas, aproape 87.000 de lei la CNSLR-Frăţia, 8.700 de lei ca preşedinte al IESS, peste 82.000 de lei ca preşedinte de onoare al OAMMR,

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite