Dacă românii nu sunt în stare, chinezii vin să investească în Zona Liberă Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

220 de locuri de muncă la firme din domenii precum prelucrarea zahărului, a uleiurilor vegetale şi chiar construcţii de tractoare vor fi create la Galaţi

Terenurile şi regimul fiscal preferenţial din „Zon Liberă" Galaţi îi atrag pe investitorii chinezi. Anul acesta vor fi concesionate 11 hectare pentru construirea unor fabrici de zahăr, de ulei şi pentru ansamblarea de tractoare.

„Încă nu am semnat contractele, dar investitorii sunt foarte puternici şi serioşi. Sunt oameni de afaceri din China care doresc să investească la Galaţi", ne-a declarat Angela Ivan, directorul Zonei Libere, societate comercială aflată în subordinea Consiliului Local.

Conform scrisorilor de intenţie ale investitorilor chinezi, vor fi create 220 de locuri de muncă în fabricile pe care intenţionează să le construiască.

„Sunt şanse ca aceste investiţii să crească şi dezvoltarea lor să întreaca cele mai optimiste aşteptări. Este bine că reuşim să atragem mereu investitori", ne-a mai comunicat Angela Ivan.

Mai trebuie reamintit că un alt investitor tot din China intenţionează să înfiinţeze la Galaţi un port la Dunăre cu instalaţii speciale pentru încărcarea vapoarelor cu vinuri destinate pieţei chinezeşti.

Avantajele oferite firmelor în Zona Liberă sunt multiple: facilitati economico-fiscale pentru dezvoltarea unei afaceri; mărfurile depozitate pe teritoriul acesteia sunt exceptate de la plata taxelor vamale, iar pentru mijloacele fixe şi clădiri nu se plătesc impozite. Administraţia Zonei Libere Galaţi are în ogradă, pentru concesionare, terenuri cu o suprafaţă totală de 139 hectare, care aparţin Consiliului Local.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite