Adrian Mihai este rockerul pasionat de turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este chitarist al trupei Hathor de 13 ani, iar în viaţa de zi cu zi lucrează în domeniul turismului. Crede că oricine poate fi învăţat, fără probleme, să cânte la instrumentul său preferat.

În copilărie, când a început să cânte cu prietenii săi, privea totul ca pe o simplă distracţie. În momentul în care a intrat în trupa de rock Hathor a luat lucrurile mult mai în serios, iar acum muzica înseamnă totul pentru el.

„Trupa s-a înfiinţat în anul 1995, iar au am devenit membrul al acesteia în 1997”, spune Adrian Mihai.
Pe lângă muzică, cealaltă pasiune a sa este turismul. Dacă nu este în sala de repetiţie sau în studioul de înregistrări, îl poţi găsi la sediul agenţiei de turism la care lucrează.

Pasionat de chitară

Chitara, instrumentul de care este îndrăgostit, a luat-o pentru prima dată în mână când era în clasa a XI-a şi de atunci nu a făcut altceva decât să se perfecţioneze.

„Întodeauna am cântat la chitară. Cursuri am făcut cu un bătrân, în jur de opt luni de zile. Apoi am început să cânt singur, de capul meu. Mai cochetez cu tobele, dar nu am experienţă”, mai spune rockerul.
Adrian este de părere că nu e greu să înveţi să cânţi la chitară, ci că multe dintre metodele de a învăţa sunt greşite.

„Totul se bazează pe exerciţiu. Am ajuns la stadiul în care mi-am dat seama că oricine poate să cânte la chitară. Tehnologia a evoluat şi au apărut multe demonstrative pe internet pentru amatori. Însă cine învaţă pe internet nu se descurcă cu o chitară adevărată, cu partiturile. Nu ştiu să calculeze un timp, nu se mai dezvoltă urechea muzicală”, explică Adrian Mihai.

Să faci muzică în România nu este greu deloc, în opinia sa. Tot el mai spune că în spatele caselor de discuri se ascund multe nereguli.

„Ca să fii promovat, trebuie să semnezi cu o casă de discuri. Dacă semnezi cu una, trebuie să-ţi asumi nişte îndatoriri. Asta nu ne convine nouă. Am semnat mai demult şi nu am fost mulţumiţi. Am fost obligaţi să cântăm doar în anumite concerte, iar când a ieşit albumul ni s-a spus că ar fi mai bine să căutăm altă casă de discuri. Eram chemaţi la concerte, dar cheltuiam mai mult decât câştigam”, a mai spus Adrian Mihai.

Întrebări şi răspunsuri

Cum vezi muzica de astăzi?

Muzica în România a început să se ridice. După revoluţie a fost o explozie de formaţii şi interpreţi. În schimb au fost călcate în picioare valorile. Se copiază foarte mult muzica din străinătate. Se fură. Toată lumea îl consideră pe Moga un geniu, dar nu e aşa. Au apărut la televizor melodii care ar fi fost făcute de el şi toată lumea ştie că sunt copiate.

Ce planuri muzicale ai?

Vreau să termin cât mai repede cu albumul la care lucrăm de ceva vreme. Ne dorim să începem un turneu în toamnă. O să cântăm prin ţară. Luăm legătura cu prieteni de la alte formaţii şi ne ajută să aranjăm cu cluburile de la ei.

Ce-i place

Îmi place foarte mult muzica. Atunci când sunt supărat, vesel, indiferent de starea pe care o am, ascult muzică. Îmi place să cânt la chitară pentru că mă descarcă de tot stresul şi mă relaxează. Mă exprim prin intermediul acestui instrument. Îmi place foarte mult să şofez. În acelaşi timp, îmi place foarte mult fotografia.

Ce nu-i place

Nu-mi plac oamenii încrezuţi, lăudăroşi şi proşti. Sunt cam mulţi astfel de oameni. Asta mă deranjează foarte tare. Nu-mi plac, dar asta e. Trebuie să ne obişnuim cu ei. Politica nu-mi place. Asta pentru că nu m-a interesat niciodată. Nu-mi plac oamenii mincinoşi.


Profil
Născut. 8 iulie 1979, Galaţi
Studii. Facultatea de Ştiinţe Economice
Familie. Necăsătorit

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite