Admitere de toamnă: Trei zile de înscrieri la “Dunărea de Jos”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea de stat din Galaţi pune la dispoziţia viitorilor studenţi aproape 2.000 de locuri, dintre care doar 20% sunt la bugetate

Odată afişate rezultatele finale la Bacalaureatul de toamnă, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a dat startul înscrierilor pentru locurile rămase după admiterea din vară.

Oferta Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi este de 320 de locuri „la buget”, dintre care două pentru rromi şi 1.617 la taxă.

Cele mai multe locuri, 66, sunt puse la bătaie de Facultatea de Mecanică, specializarea „Inginerie industrială”. De altfel, Facultatea de Mecanică în ansamblul ei, scoate cele mai multe locuri la concurs: în total 121.

Locuri multe, finanţate la „buget”, sunt şi la Facultatea de Metalurgie şi Ştiinţa Materialelor: 43 la „Ingineria materialelor” şi două la „Ingineria mediului”.

La Medicină şi la Arte nu mai sunt locuri decât „cu taxă”: 76 la „Asistenţă medicală generală”, dar care se adresează absolvenţilor de studii de licenţă la specializarea „Asistenţă medicală” cu durata de trei ani, în vreme ce la Arte sunt 16 locuri la Arte plastice, 8 la Interpretare muzicală – canto şi 9 la actorie.

La „Ştiinţe economice” mai sunt disponibile doar şase locuri cu finanţare de la buget, dintre care unul pentru romi, în schimb sunt 159 de locuri „cu taxă”. Şi la „Ingineria Alimentelor” au rămas puţine locuri bugetate, doar 17, în schimb absolvenţii de Bacalaureat au la dispoziţie 186 de locuri „cu taxă”.

La „Drept”, conducerea facultăţii are disponibile cinci locuri la „buget” şi nu mai puţin de 240 la „taxă”, dintre care 158 la specializarea „Drept”, iar restul la „Administraţie publică”.

Înscrierile durează până pe data de 15 septembrie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite