Admitere cu multe milioane în plus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Personalul universitar care a lucrat la admiterea din iulie de la  “Dunărea de Jos” s-a ales cu mii de lei în plus. Cel mai mult au câştigat “greii”  despre care rectorul Viorel Mînzu spune că au început să pregătească admiterea încă din luna februarie.

Aproape două sute de mii de lei au ajuns în conturile şi portofelele angajaţilor Universităţii “Dunărea de Jos” pentru prestaţiile de la admiterea din luna iulie.  Situaţia a fost prezentată oficial de conducerea universităţii gălăţene după ce Liga Studenţilor a cerut publicarea ei, deoarece existau suspiciuni că s-ar fi plătit sume colosale.

Aşa cum era de aşteptat, sumele cele mai mari au ajuns în buzunarele rectorului, decanilor şi şefilor de catedră, ceea ce ne face să credem că aceştia au dus greul admiterii. Sume frumuşele au luat şi secretarele din fiecare facultate, iar cel mai puţin au câştigat asistenţii.

Decanul de la Medicină, Aurel Nechita s-a ales după admiterea din vară cu peste 7.000 de lei, prodecanul Carmina Muşat a încasat 5.069 de lei, iar rectorul Viorel Mînzu, 4.728 de lei.

“Orice serviciu trebuie plătit, iar oamenii aceştia chiar au muncit, unii încă din luna februarie”, spune rectorul Viorel Mînzu.

Banii au fost luaţi din veniturile proprii ale universităţii, acolo unde ajung şi banii încasaţi de la candidaţii la admitere. În luna iulie, au intrat în conturile universităţii aproape 470.000 de lei proveniţi din taxa de depunere a dosarelor de înscriere.

Interesant este că sumele nete intrate în conturile angajaţilor, reprezentând plata cu ora, totalizează 200.000 de lei. Într-un alt document pus la dispoziţie de conducerea universităţii scrie însă negru pe alb că pentru plata cu ora a angajaţilor participanţi la admitere s-au plătit 431.000 de lei. Cu 231.000 de lei mai mult decât în primul document.

O bună parte din această diferenţă ar putea fi reprezentată de plata impozitelor şi a dărilor către bugetele de stat, dar nicidecum întreaga sumă.

VOX – “Orice serviciu trebuie plătit, iar oamenii aceştia chiar au muncit”, Viorel Mânzu, rector


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite