Admitere 2010: Azi au început înscrierile la facultate. Vezi aici unde te poţi înscrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Galaţi, sunt puse la bătaie peste 3.000 de locuri la facultăţile de stat şi aproape 3.000 la facultăţile private. Sunt 1850 de locuri fără taxă, toate la Universitatea "Dunărea de Jos". Înscrierile ţin până pe 15 iulie.

Peste 3.000 de absolvenţi de Bacalaureat din acest an şi alte câteva sute din promoţiile anterioare sunt aşteptaţi de astăzi la secretariatele facultăţilor pentru a se înscrie în cursa pentru unul dintre cele aproape 7.000 de locuri scoase la concurs.

Cele două universităţi din Galaţi au şi în acest an oferte destul de generoase, atât pentru locurile bugetate cât şi pentru cele la taxă.

CITEŞTE ŞI

Vezi aici locurile scoase la concurs de universităţile din Galaţi

Învăţătorii cu diplomă de la „Spiru Haret”, obligaţi să dea înapoi salariile!

Universitatea „Dunărea de Jos"

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi scoate la concurs 1.850 de locuri la buget, cu 38 mai multe decât anul trecut şi 2.160 de locuri la taxă.
Cele mai multe locuri la zi vor fi şi în acest an la mecanică - 260, iar cele mai puţine - 22 - la Arte. La facultăţile cu tradiţie în concurenţă numărul locurilor bugetate este destul de mic. La Ştiinţe Economice vor fi scoase la concurs 160 de locuri, la Medicină şi Farmacie 109 locuri, iar la Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice 94.

"Cele mai multe locuri bugetate de la facultatea noastră - 50 - sunt la specializarea medicină, 30 sunt la asistenţă medicală generală, 25 la farmacie şi 10 la medicină dentară", spun cei de la Facultatea de Medicină
Ministerul Educaţiei a repartizat romilor, şi în acest an, 15 locuri. Opt dintre acestea sunt la Drept şi şapte la Ştiinţe Economice.
Pentru sesiunea din iulie, înscrierile se vor face între 12 şi 15 iulie.

Universitatea „Danubius"

Absolvenţii de Bacalaureat alege şi o universitate particulară. Până la sfârşitul lunii, Universitatea Danubius are programate înscrieri la nu mai puţin de cinci facultăţi.

Cele mai multe locuri la forma de învăţământ de zi - 300 - sunt scoase la concurs la Facultatea de Drept, specializarea „Drept". Câte 150 de locuri sunt scoase la Ştiinţe Economice, specializările „Finanţe - Bănci" şi „Economia comerţului, turismului şi serviciilor" şi câte 100 la „Informatică economică şi contabilitate şi informatică de gestiune".

Tot 150 de locuri sunt scoase la concurs şi la Ştiinţe ale Comunicării, specializarea „Comunicare şi Relaţii Publice". La Relaţii Internaţionale şi Studii Europene sunt puse la bătaie 100 de locuri la specializarea „Relaţii Internaţionale şi Studii Europene", în vreme ce la Ştiinţe Administrative ( „Poliţie Comunitară") sunt 125 de locuri.

 „Avem 38 de locuri fără taxă în plus faţă de anul trecut" Luiza Şerbănescu, UDJ Galaţi

Patru candidați pe un loc la Facultatea de Marină Militară; vezi ofertele universităților constănțene

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite