Administratorul unei firme din Bârlad, arestat pentru mituirea primarului din comuna gălăţeană Brăhăşeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iamandi-Răianu Marius, administrator al SC MOBILZONE SRL Bîrlad, este acuzat de procurorii anticorupţie că i-a dat 8.500 de lei primarului Vasile Băiculescu pentru a face recepţia unor lucrări de interes local şi a accepta la plată facturile emise.

Procurorii din cadrul DNA Galaţi efectuează în prezent cercetări faţă de Marius Iamandi-Răianu , administrator al SC MOBILZONE SRL Bîrlad, suspectat de dare de mită, în formă continuată.

În cursul anilor 2008-2009, primarul comunei Brăhăşeşti, Vasile Băiculescu, i-a cerut lui Marius Iamandi-Răianu, în calitate de administrator al SC MOBILZONE SRL Bîrlad, judeţul Vaslui şi acţionând în interesul SC DEMICON HOLDING SRL Bîrlad, judeţul Vaslui, administrată de soţia sa, suma totală de 16.500 lei, în mai multe tranşe. 

În schimbul banilor, edilul trebuia să recepţioneze mai multe lucrări executate, dar şi să accepte la plată facturile emise şi să facă plata acestora, în condiţiile în care cele două societăţi comerciale încheiaseră contracte de execuţie de lucrări cu Primăria Brăhăşeşti.

Din suma totală pretinsă, Marius Iamandi-Răianu i-a înmânat primarului Băiculescu suma de 8.500 lei, urmând ca ulterior să-i dea şi diferenţa de bani.

Primarul Vasile Băiculescu şi Marcel Peneoaşu au primit deja mandate de arestare de la instanţele gălăţene.

Ieri, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea lui Mariu Iamandi-Răianu pentru 24 de ore, iar astăzi Tribunalul Galaţi a hotărât arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite