Galaţi: Administratorii de asociaţii nu se pot abţine să fure din banii proprietarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Administratorii de asociaţii nu se pot abţine să fure din banii proprietarilor
Galaţi: Administratorii de asociaţii nu se pot abţine să fure din banii proprietarilor

De la începutul anului şi până în prezent, au fost trimişi în judecată patru foşti administratori ai unor asociaţii de proprietari din Galaţi sub acuzaţia de delapidare după ce s-a constatat că aceştia şi-au însuşit sute de mii de lei din banii locatarilor.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a dispus zilele trecute trimiterea în judecată pentru delapidare a Steluţei Liliana Cazacu, fost administrator al asociaţiei 336 din Galaţi.

 Aceasta este acuzată printre altele că a prejudiciat asociaţia pe care a condus-o cu suma de 17.140 de lei prin sustragerea în mod repetat a unor sume de bani şi neplata către bugetul de stat a contribuţiilor la asigurările de sănătate şi şomaj.

Furtul a ieşit la iveală după ce una dintre locatare s-a deplasat la Primăria Galaţi pentru a afla de ce nu poate beneficia de ajutorul de căldură şi i s-a spus că documentele pentru obţinerea subvenţiei nu fuseseră depuse.

Comisia de cenzori din cadrul asociaţiei de proprietari 336 a descoperit chitanţe cu aceleaşi numere de înregistrare, dar cu semnături diferite. Pe alte chitanţe sumele de bani erau şterse şi scrise alte cifre.

Pentru anul 2008, nu au fost întocmite statele de plată, iar banii s-au ridicat din asociaţie fără semnătură. Proprietarii au aflat că, deşi în casă erau bani suficienţi în fiecare lună, se efectuau plăţi reduse, motiv pentru care furnizorii de utilităţi au calculat penalităţi de întârziere.

A fugit din ţară pentru a scăpa de urmărirea penală

Adunarea Generală a Asociaţiei 336 a decis să o dea afară pe Steluţa Liliana Cazacu în urma unei şedinţe din data de 07.02.2009.

Parchetul a dispus efectuarea unei expertize contabile, care a constatat că fostul administrator al asociaţiei a furat peste 10.000 de lei din banii locatarilor, restul prejudiciului reprezentând obligaţiile de plată către bugetul de stat care nu au mai fost achitate şi majorări de întârziere pentru neplata la timp a facturilor.

Acesta este una dintre situaţiile fericite, în care membrii asociaţiei de proprietari vor avea ocazia să o ia la întrebări în instanţă pe cea care se presupune că le-a furat banii. În alte două cazuri însă, locatarii au aflat că foştii administratori au părăsit ţara sau nu mai sunt de găsit pentru a răspunde penal după ce au cauzat prejudicii de sute de mii de lei.

 Aceştia nu depuneau banii într-un cont din bancă, ci direct în buzunarul propriu sau cumpărau materiale de construcţie la mâna a doua pentru a justifica efectuarea unor cheltuieli exagerate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite