Administraţia Arcelor Mittal Galaţi refuză creşterile salariale solicitate de sindicaliştii de la "Solidaritatea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii vor decide dacă vor continua discuţiile sau fac grevă. Foto Costel Crângan
Muncitorii vor decide dacă vor continua discuţiile sau fac grevă. Foto Costel Crângan

Prima rundă a negocierilor purtată între reprezentanţii administraţiei ArcelorMittal Galaţi şi sindicaliştii de la „Solidaritatea" a rămas fără rezultat.

Indienii din conducerea combinatului siderurgic, prezenţi la concilierea organizată de Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale, susţin că demersurile făcute de sindicalişti sunt ilegale deoarece, în decembrie, reprezentanţii muncitorilor au semnat un act adiţional la Contractul Colectiv de Muncă, document prin care îşi exprimă acordul pentru îngheţarea salariilor.


Noi nu putem fi de acord cu această prevedere. Nu am fost nici în decembrie, când s-au purtat negocierile. Am semnat acel act adiţional cu execepţia capitolului legat de salarizare. Acum noi cerem o creştere salarială de 10% şi negocieri pe această temă, purtate trimestrial", a declarat Gheorghe Tiber, liderul sindicatului Solidaritatea.


De asemenea, acesta susţine că demersurile sale privind declanşarea conflictului de muncă nu sunt ilegale aşa cum afirmă reprezentanţii administraţiei.


Dacă acest conflict de muncă ar fi fost ilegal, Agenţia de Prestaţii Sociale nu l-ar fi înregistrat", a concluzionat Tiber.


Deoarece conflictul de muncă nu a putut fi conciliat, urmează ca sindicaliştii şi administraţia să se întâlnească pentru mediere şi arbitraj.


Noi mai aşteptăm zece zile, timp în care suntem dispuşi să negocierm cererea noastră, cu administraţia ArcelorMittal. Vom avea şi o Adunare Generală unde ne vom informa membrii şi, în funcţie de ceea ce vor decide, vom trece sau nu la strângerea de semnături pentru grevă", a mai precizat liderul Solidarităţii.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite