Galaţi: „Adevărul” oferă iubitorilor literaturii „zestre spirituală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: „Adevărul” oferă iubitorilor literaturii „zestre spirituală”
Galaţi: „Adevărul” oferă iubitorilor literaturii „zestre spirituală”

După ce şi-a petrecut viaţa profesională în lumea cuvântului tipărit, o pensionară cu dragoste de carte se bucură că îi va putea dărui fiicei sale cele mai importante o sută de titluri pe care trebuie să le ai în bibliotecă

Viorica Bălăuţă, pensionară şi cititoare împătimită, se declară impresionată  de iniţiativa Trustului de presă Adevărul, care le facilitează românilor accesul la marile valori ale literaturii universale, salvând astfel de la dispariţie dragostea de carte.

Este o iniţiativă nemaipomenită! Mi-au plăcut aceste cărţi din prima clipă când le-am văzut. Titlurile au fost atent alese, iar prezentarea este excepţională”, ne-a declarat Viorica Bălăuţă adăugând că este decisă să cumpere toate cele 100 de volume care alcătuiesc colecţia de carte.

Până acum, nu-i lipseşte niciunul. “Numai eu ştiu cum am făcut rost de aceste cărţi la început. Aranjasem cu o doamnă de la un chioşc de ziare  şi îmi păstra la fiecare apariţie câte un exemplar. De când a fost înfiinţată Librăria Adevărul, e simplu să-mi procur aceste cărţi”, ne-a mai spus cu mulţumire Viorica Bălăuţă.

Completează colecţia pentru fiica sa, Irina:
 “Este un cadou pe termen lung, un fel de zestre spirituală. Fiica mea a fost foarte încântată când a aflat despre intenţia mea, mai ales că este absolventă a Facultăţii de Litere”.

La rândul ei, Irina ne-a spus că: “Am citit o parte dintre aceste opere literare încă din timpul studenţiei, iar pe celelalte am ocazia să le lecturez pentru prima dată. Consider că sunt titluri foarte bine alese”, afirmă Irina Panaite care argumentează: „În liceu, profesorul de Literatură universală mi-a dat o listă cu 100 de opere considerate a fi esenţiale şi am constatat că 60% dintre titluri coincid cu cele editate de Adevărul”.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite