Acuzaţie/ Lider sindical: „Directorul a aplicat pe mine sclavia modernă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Sindicatului Liber din Teatrul Muzical „Nae Leonard" Galaţi a câştigat în justiţie salariile care nu i-au fost plătite timp de trei ani, totalizând peste 37.000 de lei.

Situaţia lui Adrian Dumitraşcu este paradoxală pentru că de acesta a lucrat efectiv în perioada ianuarie 2007 - iulie 2010 ( între timp fiind chiar şi sancţionat disciplinar de către directorul Teatrului Muzical, Florin Melinte) nu şi-a primit drepturile băneşti cuvenite.

„Nu am mai auzit de aşa ceva. Directorul a aplicat pe mine o formă de sclavie modernă. Toate acestea mi se trag după ce am denunţat abuzurile comise de Florin Melinte după ce am executat silit teatrul pentru aproape 28.000 de euro, în 2003. Numai eu, familia mea şi bunul Dumnezeu ştim prin ce am trecut în aceşti ani", ne-a declarat liderul de sindicat.

Conducerea instituţiei de cultură consideră decizia instanţei profund nelegală şi îl pune la zid pe Adrian Dumitraşcu.

„Este o decizie stupefiantă. Vom face recurs şi vom demonstra că nu poţi plăti un om care a lipsit de la serviciu. Această hotărâre este o insultă la adresa celor 200 de salariaţi ai teatrului. Domnul Dumitraşcu are vilă, iar eu locuiesc într-un apartament de două camere. Din ce bani şi-a realizat vila, când el nu mai lucrează la teatru? Este vicepreşedinte la Federaţia Artiştilor Interpreţi din România, dar nu şi-a publicat declaraţia de avere. Cel puţin eu nu am văzut-o", ne-a declarat directorul Teatrului Muzical „Nae Leonard".

Valentina Andrei, avocata lui Adrian Dumitraşcu, ne-a declarat că în termen de 15 zile de la comunicare, teatrul este obligat să îi plătească banii liderului sindical, chiar dacă decizia Tribunalului poate fi atacată cu recurs.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite