Acuzaţie/ Discriminare între judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi judecători gălăţeni care au intrat în avocatură cu scutire de examen au depus contestaţii împotriva unor decizii ale Baroului Galaţi la Uniunea Naţională a Barourilor din România pe motiv că sunt discriminaţi în raport cu alţi magistraţi.

Acuzaţia vine după ce Baroul Galaţi nu le-a admis înscrierea pe tabloul avocaţilor ca apărători suspendaţi pe motiv că nu şi-au dat demisia în termen de două luni din magistratură, după ce au susţinut un interviu pentru admiterea în avocatură.

Asta în condiţiile în care mai mulţi judecători gălăţeni au rămas în magistratură, dar figurează şi ca avocaţi suspendaţi.

Contactat de Adevărul de Seară, decanul Baroului Galaţi susţine că nu se poate vorbi de o discriminare.

„Cei doi judecători au promovat în avocatură în 2008, când nu exista obligativitatea ca magistratul să îşi dea demisia după două luni de la admiterea în avocatură. Este deci un drept câştigat. Colegii lor au de ales fie să rămână în magistratură, fie să intre în avocatură. Noi nu facem altceva decât să respectăm legea, aşa cum a fost ea între timp modificată", ne-a declarat avocatul Mircea Breahnă.

Magistraţii contestatari susţin însă că modificările la legea avocaturii nu prevăd obligativitatea ca judecătorul să îşi dea demisia, ci vizează alte aspecte ce ţin de admiterea în avocatură fără examen.

Contestaţiile judecătorilor vor fi soluţionate de consiliul de conducere al UNBR în perioada următoare.

Interesant de amintit este că pe lista avocaţilor suspendaţi din Baroul Galaţi figurează nume cunoscute, precum cel al Georgetei Modiga, fosta directoare a Casei Judeţene de Pensii din Galaţi, dar şi poliţişti şi politicieni.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite