Criza loveşte teatrele. Actorii gălăţeni speră să scape totuşi de concediere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform OUG 63/2010, personalul teatrelor, asimilat celui din primării, trebuie restructurat.DEocamdată, se vorbeşte de concedieri doar pe partea tehnică, dar cum fără maşinişti şi recuziteri nu se poate, probabil că vor pleca şi unii dintre actori.

Actorii, consideraţi angajaţi ai primăriilor, au fost incluşi printre categoriile din rândul cărora trebuie să se facă disponibilizări de personal, în proporţie de 20%. Totuşi, artiştii ar putea scăpa de prevederile Ordonanţei de Urgenţă (OUG) care reglementează restructurarea de personal din primării şi consilii judeţene. Reamintim că toate instituţiile teatrale din ţară sunt în administrarea primăriilor şi prin urmare, sunt supuse reducerilor de personal.


Din câte am înţeles, în următoarea perioadă, se va publica o nouă ordonanţă prin care personalul din teatre ar putea fi exceptat de la restructurări. Cred că aşa era şi normal de la început. Prin urmare restructurarea din teatre nu va mai fi obligatorie", a declarat Dumitru Nicolae, primarul muncipiului Galaţi.


Acest anunţ vine după ce în ultimele zile actorii şi asociaţiile sindicale care îi reprezintă au protestat împotriva faptului că artiştii sunt incluşi în aceeaşi categorie cu funcţionarii din primării şi prin urmare ar urma să fie supuşi reducerilor de personal.


De altfel, Federaţia Artiştilor Intrepreţi din România (FAIR) a transmis ieri un protest public prin care se declară împotriva concedierilor colective din teatre.


Angajaţii "Muzicalului" nu scapă


Sunt şi instituţii teatrale care nu vor scăpa de concedieri, indiferent de viitoarele prevederi legislative.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite