Vezi aici ce acte îţi trebuie pentru înmatricularea maşinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciile de înscriere în circulaţie a unui autovehicul se realizează la sediul Poliţiei Rutiere, pe strada Domnească 102.Taxele diferă în funcţie de tipul autovehiculului şi de opţiunea pentru număr de înmatriculare preferenţial. 

Pentru înmatricularea unui autovehicul fabricat în România sunt necesare următoarele acte: cartea de identitate a acestuia având aplicată folia de secretizare (original şi copie), cerere tip, fişa de înmatriculare cu viza circumscripţiei financiare, fişa de înmatriculare trebuie semnată de proprietar (şi ştampilată în cazul persoanelor juridice), copia tichetului de asigurare, copia actului de proprietate asupra vehiculului, dovada de plată a taxei de înmatriculare (la CEC sau la Trezorerie), cu chitanţă sau ordin de plată.

De asemenea, dosarul trebuie să mai conţină chitanţa de plată a contravalorii certificatului de înmatriculare, documentul de identitate a solicitantului (original şi copie), contravaloarea plăcilor cu numere de înmatriculare.

Situaţii speciale

În cazul în care deţinătorul nu se poate prezenta la ghişeu, acesta poate fi reprezentat de către o altă persoană, pe baza unei procuri notariale speciale.

Pentru solicitările persoanelor juridice, mai sunt necesare şi următoarele acte: adresa înregistrată de solicitare, cu indicarea delegatului autorizat să depună şi să ridice documentele de circulaţie, copia actului de identitate a delegatului, copia certificatului de înregistrare, eliberat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Serviciul Înmatriculări funcţionează după următorul program: luni, de la 8.30-13.30, pentru primiri documente în vederea înmatriculării şi radieri, de la 10.30-15.30, pentru eliberări de certificate noi, marţi, de la 8.30 la 13.30, pentru primiri documente pentru înmatriculări şi radieri, 10.30-15.30 - eliberări certificate noi, miercuri: 8.30-13.00, primiri documente pentru înmatriculări şi radieri, 10.30-15.30, eliberări certificate noi, joi: 8.30-16.30- primiri documente pentru înmatriculări şi radieri, 10.30-18.30- eliberări certificate noi, vineri: 8.30- 10.30- primiri documente pentru înmatriculări şi radieri, 10.30-12.30- eliberări certificate noi.

Preţurile practicate

Taxa de autorizare provizorie este de 7 lei, contravaloarea autorizaţiei provizorii- 13 lei, contravaloarea numerelor provizorii-32 de lei. Placa pentru numere preferenţiale costă 45 de lei. Placa tip A costă 20 de lei, cea tip B, 23 de lei, cea tip C costă 17 lei, iar placa pentru număr provizoriu şi temporar câte 20 de lei. Contravaloarea certificatului de înmatriculare este de 37 de lei, iar taxa de furnizare date este 1 leu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite