UPDATE Accident de circulaţie grav pe strada Brăilei. Opt oameni au ajuns la spitalul de urgenţă din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două autobuze pline cu pasageri şi o autoutilitară au fost implicate într-un accident în lanţ, pe una dintre principalele străzi ale Galaţiului. În urma accidentului, opt persoane au fost transportate la spital.

Geamuri sparte, panică şi strigăte de durere. Aşa poate fi descrisă în doar câteva cuvinte scena accidentului în lanţ care a avut loc în urmă cu aproximativ o oră şi jumătate. O călătorie liniştită cu transportul în comun s-a transformat într-un coşmar pentru aproximativ 40 de pasageri, aflaţi în cele două autobuze.  Călătorii s-au trezit la un moment dat unii peste alţii, acoperiţi de cioburile de sticlă, după ce autobuzele şi autoutilitara au întrat unele în altele.

"Eram în autobuzul 102, şoferul a frânat brusc şi am căzut unii peste alţii. Oamnii au început să ţipe şi toţi ne-am panicat. Au fost câteva persoane care erau rănite mai serios", povesteşte Petru Bolea, unul dintre pasagerii autobuzului cel mai puţin afectat.

Nu la fel de norocoşi au fost călătorii din cel de-al doilea autobuz, prins la mijloc.

"M-am trezit cu alţi pasageri peste mine. Am căzut, m-am tăiat la mână în cioburi. Erau multe persoane în autobuz ăsta", spune Vasile Cepraga, în vârstă de 78 de ani, unul dintre răniţi.

Şoferii dau vina unul pe altul

Cei trei şoferi implicaţi în accident au fiecare propria lor versiune în ceea ce priveşte evenimentul.

"Mi-a ieşit o altă maşină în faţă şi a trebuit să frânez. Am încercat să evit impactul. Am frânat brusc", spune Săndel Pricope, şoferul autobuzului 102.

Şoferul autoutilitarei, care a intrat în cele două autobuze spune că nu are nicio vină şi că cei din faţa lui au frânat brusc.

"Mergeam pe banda doi şi autobuzele au oprit brusc. Nu am mai putut face nimic. Am frânat, dar degeaba", spune Nelu Tudorache, şoferul autoutilitarei.

La faţa locului au ajuns imediat mai multe ambulanţe şi echipaje SMURD care au preluat vicitmele accidentului. Opt persoane au ajuns la spital cu răni multiple.

"Am fost solicitaţi să intervenim pentru a prelua opt pacienţi, victimele unui accident rutier. Toţi erau conştienţi dar sufereau diferite leziuni. A fost un bărbat cu traumatism cranian şi un altul cu plagă tăiată la antebraţ. Victimele au vârste cuprinse între 20  şi 78 de ani. Toţi au fost transportaţi la spital", a declarat Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanţă Galaţi.

Poliţiştii au demarat o anchetă în acest caz, iar din primele cercetări a reieşit că nepăstrarea distanţei regulamentare de mers a fost principala cauză a accidentului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite