Abuz/Ridicat de poliţişti de acasă în pijamale şi percheziţionat fără mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iancu Necula îi acuză pe poliţiştii Secţiei 4 din Galaţi că l-au reţinut, dezbrăcat şi percheziţionat fără să-i comunice motivele.Avocata lui Necula Iancu susţine, la rândul său, că a fost sechestrată timp de câteva minute într-una din camerele secţiei de Poliţie.

Iancu Necula (49 de ani) a trăit la sfârşitul lunii trecute un coşmar după o întâlnire cu poliţiştii secţiei 4 de Poliţie din Galaţi.

Bărbatul este şofer profesionist la Transurb, iar pe 23 aprilie 2010, s-a trezit acasă cu o patrulă de Poliţie.

Poliţiştii i-au cerut pe un ton imperativ să îi însoţească la secţie, iar apoi l-au obligat să urce în maşină, cu toate că acesta i-a rugat să îl lase să se schimbe pentru că în acel moment era în pijamale.

„M-au luat aşa, în pijamale şi m-au dus la secţie dar nu mi-au spus de ce sunt acuzat", ne-a declarat Iancu Necula.

La secţie,oamenii legii l-au percheziţionat, dezbrăcându-l de pijamale în încercarea de a-i ridica permisul de conducere.

Şi avocata gălăţeanului, Beatrice Martiş, reclamă un abuz.

Pe 14 mai 2010, apărătoarea susţine că poliţiştii au sechestrat-o în camera unde fusese adus clientul său şi au refuzat să îi spună de ce este acuzat acesta.

„Am vrut să ies din cameră, dar un poliţist s-a aşezat în faţa uşii. Le-am cerut să îmi dea numărul dosarului şi au refuzat. Am scos telefonul mobil şi am vrut să sun la comandant şi abia atunci m-au lăsat să plec", susţine avocata.

Telefon anonim la 112

S-ar părea că reţinerea s-a făcut în baza unui telefon anonim. Pe numărul de urgenţă 112, a fost primită o sesizare în care un necunoscut anunţa că l-ar fi văzut pe Iancu Necula, la o spălătorie auto din oraş, bând bere.

Oamenii legii susţin că după aceea gălăţeanul s-ar fi urcat băut la volan, fiind observat de poliţişti.

„O patrulă de poliţie l-a remarcat în trafic mergând sinuos . S-au luat după el, au pornit semnalele acustice şi luminoase, dar nu a oprit. A intrat ulterior într-o curte, de unde a ieşit în circa 10 minute şi atunci a fost adus la secţie", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Ştefan Gohoreanu.

Conform aceleiaşi surse, bărbatului i-a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi refuzul de a opri la semnalul Poliţiei.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei nu a putut explica totuşi de ce Iancu Necula a fost luat în pijamale la secţie şi nici de ce avocatei nu i s-a permis să părăsească încăperea.

Avocata Beatrice Martiş a depus plângere la comandantul Poliţiei împotriva poliţiştilor care au efectuat ancheta în cazul clientului său.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite