Absurd/1.000 de dosare pentru fiecare procuror. Cinci cazuri de rezolvat în fiecare zi de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta este volumul de muncă pentru un magistrat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi. Pentru a le rezolva pe toate, trebuie să aibă un ritm de lucru de un caz elucidat la fiecare două ore!

Situaţia de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a depăşit limita rezonabilului. Peste 8.000 de dosare înregistrate pe rolul Parchetului sau aflate în supraveghere în 2010 s-au împărţit la doar şase procurori, pentru că atâţia au mai rămas.

Caz incredibil la Galaţi: Un procuror a fost ameninţat cu moartea timp de 8 ani

Procurorii care vin la această structură a Parchetului, din alte oraşe, nu ştiu cum să facă să plece mai repede din cauza volumului imens de activitate.

„În mod normal, ar trebui să mă ocup doar de probleme administrative, dar eu am activitate la fel ca orice alt procuror. Acum am preluat în supraveghere şi dosarele unui coleg, care urmează să plece", ne-a declarat Ionel Gâlcă, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Trei procurori sunt pe picior de plecare în momentul de faţă. Ar urma să vină alţi trei procurori stagiari, însă acest lucru se poate întâmpla cel mai devreme în februarie 2011.

Noii veniţi se pot ocupa însă doar de cazurile mai uşoare, iar activitatea lor trebuie supervizată de un procuror cu experienţă, or, nu a mai rămas decât prim- procurorul.

Până în momentul de faţă, media dosarelor finalizate de cei şase procurori este de 1.000, având ca obiect întocmirea de rechizitorii sau scoaterea de sub urmărire penală a persoanelor cercetate.

„Pe lângă activitatea de instrumentare a dosarelor, trebuie să ne ocupăm şi de cercetări la faţa locului, audieri de martori şi inculpaţi, dar şi de supravegherea unor dosare aflate în lucru la Poliţie. Când să mai ai timp să le faci pe toate?", se întreabă retoric procurorul Ionel Gâlcă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite