Absurd - 7.000 de pescari sunt obligaţi să plătească o taxă ilegală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia de Pescuit Sportiv „Dunărea" Galaţi şi Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Galaţi acuză administraţia Parcului Natural „Lunca Joasă a Prutului Inferior" (PNLJPI) că, de câteva săptămâni, le percepe pescarilor sportivi o taxă de „vizitare a ariei naturale protejate" de 10 lei.

Conform estimărilor respectivei asociaţii, în ultimele trei săptămâni, circa 7.000 de pescari sportivi au plătit taxa de vizitare. Reprezentanţii Ministerului Mediului şi Pădurilor neagă susţinând că taxa cu pricina nu putea fi încă percepută.

„Planul de management şi regulamentul PNLJPI se află în procedură de aprobare de către Ministerul Mediului, iar tarifele practicate de administratorul PNLJPI sunt ilegale. Practicanţii pescuitului sportiv care deţin permise valabile pentru această activitate, nu fac parte din categoria vizitatorilor, pentru a plăti tariful pentru vizitarea ariei naturale protejate, de 10 lei pe zi", au precizat reprezentanţii Ministerului Mediului.
„Se fac şi nişte înţelegeri cu pescarii care nu doresc să plătească 10 lei pentru fiecare intrare. Li se face un abonament de 50 de lei pe an, cu toate că taxa de 10 lei este ilegală, iar pescarii nu trebuie să plătească nimic", a declarat Gicu Caraman, vicepreşedintele Asociaţiei de Pescuit Sportiv „Dunărea" Galaţi.

Administratorul PNLJPI, Dorin Darabă, se apără şi susţine că este atacat de membrii asociaţiei de pescuit sportiv pentru că aceştia nu au autorizaţie pentru a elibera permise de pescuit sportiv.

Întrebat de noi de ce percepe o taxă neaprobată încă de Ministerul Mediului, Darabă a declarat scurt: „Nu pot comenta la acest moment".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite