Absurd: Primăria Galaţiului nu are 5 milioane de euro pentru sediu, dar vrea să cheltuie 10 milioane de euro pentru o nouă clădire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Discuţiile dintre moştenitorul clădirii de pe strada Domnească numărul 38 din Galaţi şi autorităţile locale au intrat în impas după ce primarul Dumitru Nicolae a declarat că nu sunt bani pentru a satisface pretenţiile lui Pierre Macri. În replică, moştenitorul le-a cerut autorităţilor să dea jos statuia Lupoaicei întrucât intenţionează să transforme parcul din faţa Primăriei într-o parcare.

Conducerea Primăriei Galaţişi-a dat din nou cu stângul în dreptul după ce a refuzat să găsească soluţii pentru cumpărarea sediului în care funcţionează instituţia.

Asta în condiţiile în care acum două luni de zile primarul Dumitru Nicolae îi trimitea moştenitorului lui Dimitrios Macri o declaraţie de intenţie pentru achiziţionarea clădirii de pe strada Domnească 38.

„Nu mai înţeleg nimic. Cum poţi să te schimbi aşa, de la o zi la alta?", ne-a declarat Pierre Macri.

Situaţia este cu atât mai aberantă după ce primarul le-a spus reprezentanţilor lui Pierre Macri că municipalitatea nu are bani să plătească cinci milioane de euro pentru clădirea unde funcţionează în prezent Primăria, dar le-a precizat că ar fi mai degrabă interesat să construiască un nou sediu, a cărui valoare ar sări binişor de 10 milioane de euro.

"Nu avem 5 milioane de euro. Am solicitat Guvernului să ni se dea banii necesari cumpărării imobilului, aşa cum s-a procedat şi în cazul altor primării din ţară. În caz contrar, mutăm birourile pe trotuar", s-a limitat să spună Dumitru Nicolae.

Declaraţie de război

Pus în faţa faptului împlinit, moştenitorul clădirii a trecut la represalii. „Până acum, am crezut că suntem parteneri cu Primăria, că putem discuta civilizat. Le-am oferit numeroase soluţii, inclusiv aceea de a cumpăra doar clădirea, fără parc şi parcarea din spatele Primăriei, care ar redus preţul la circa trei milioane de euro. Nu s-a dorit acest lucru iar de acum încolo vom purta discuţia ca de la proprietar la chiriaş", susţine Pierre Macri.

Prima măsură a şi fost luată. Reprezentanţii moştenitorului au cerut municipalităţii să dea jos statuia Lupoaicei cu intenţia declarată de a transforma parcul din faţa Primăriei într-o parcare. Pierre Macri va închide zona din spate a Primăriei iar parcarea din curtea imobilului va fi închiriată, probabil chiar municipalităţii.

„Am discutat la Ministerul Culturii, unde ni s-a spus că statuia Lupoaicei nu poate sta decât pe domeniul public iar acum parcul unde este amplasată este proprietatea mea", precizează Pierre Macri.

Consiliul Local nu a fost consultat

Culmea este că forul deliberativ local, autoritatea care în mod normal trebuia să decidă calea de urmat în spinoasa problemă a sediului Primăriei, nu a primit raportul de evaluare comandat de municipalitate, din care reiese că valoarea imobilului este de cinci milioane de euro şi nici a avut posibilitatea să discute în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local ce trebuie făcut.

Din informaţiile pe care le avem, mai mulţi consilieri locali i-au abordat vineri pe reprezentanţii lui Pierre Macri pentru a cere informaţii în legătură cu valoarea clădirii şi soluţiile discutate până acum pentru cumpărarea lui. Cu toate că propriul raport stabileşte valoarea imobilului, conducerea Primăriei o ţine una şi bună.

„Voi vota doar dacă se va cere un preţ corect. Este aberant să plătim 5 milioane de euro şi cred că nimeni nu îşi va asuma acest preţ", a precizat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Reprezentaţii lui Pierre Macri cred că la mijloc sunt interese financiare întrucât construcţia unui nou sediu înseamnă organizarea de licitaţii pentru lucrări iar comisioanele pentru cei implicaţi nu sunt deloc de neglijat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite