Absolvenţii de la Spiru Haret vor să fie trataţi egal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Ori susţin din nou licenţa, toţi, ori niciunul, aşa e corect”, consideră majoritatea cadrelor didactice.

Tot mai multe voci susţin ideea aplicării unor măsuri unitare pentru absolvenţii Universităţii „Spiru Haret”.

Secretomanie şi furie la Universitatea “Spiru Haret”

„Moral ar fi ca Ministerul Educaţiei să ofere o soluţie unică pentru toţi absolvenţii «Spiru». Au plătit o taxă şi au o diplomă. Ca să nu mai vorbim că există absolvenţi «Spiru» care au luat note foarte mari la titularizările de dinainte de 2008. Chiar mai mari decât absolvenţii unor universităţi cu renume”, spun surse din cadrul Inspectoratului Şcolar Galaţi.

În acest moment, în învăţământul gălăţean, sunt sute de profesori, secretare sau contabili care au absolvit  „Spiru Haret”, înainte de 2008 şi beneficiază de salarii mai mari datorită diplomelor de licenţă obţinute.

Păreri pro şi contra!

„Decizia este corectă pentru că, începând din anul 2005, conducerea Universităţii Spiru Haret a refuzat evaluarea ARACIS”, opinează Florina Stoian, inspector general ISJ Buzău.

La rândul lui, Valeriu Partene, liderul Sindicatului Învăţământ din Brăila crede că măsura de relicenţiere nu trebuia aplicată niciunuia dintre absolvenţi.

„O diplomă odată recunoscută nu mai poate fi anulată”, afirmă acesta.

Singurul care susţine regula stabilită de minister este inspectorul general adjunct al ISJ Vrancea, Stan Rogoz.

"Nu cred că este imoral pentru că s-a stabilit o regulă la o anumită dată. Noi nu am făcut decât să aplicăm un ordin al ministrului, care a constatat că anumite centre funcţionează ilegal. Că în trecut a fost altceva, asta nu mai e problema noastră”, spune oficialul de la ISJ Vrancea.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite