Absolvenţii gălăţeni au la dispoziţie 60 de zile să se inscrie pentru a obţine indemnizaţie de şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi atrage atenţia absolvenţilor din 2011 că au la dispoziţie doar 60 de zile de la data absolvirii pentru a se înregistra ca şi beneficiari de indemnizaţie de şomaj, în valoare de 250 lei.   

Acte necesare

Cei care vor să beneficieze de indemnizaţie de şomaj trebuie să depună cu dosar care să conţină un act de identitate (copie şi original); act de studiu sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii (copie + original), adeverinţă medicalã din care sã rezulte cã persoana este clinic sănătoasã sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale. 

De asemenea, mai au nevoie de un act eliberat de organul financiar teritorial, din care să rezulte cã persoana nu realizează venituri din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulãrii ocupării forţei de muncă în vigoare.

"Indemnizaţia de şomaj se acordă după 60 de zile de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite (informare, consiliere, orientare profesională) în vederea angajării. Nu beneficiază de indemnizaţie absolvenţii care, la data solicitării dreptului, urmează o formă de învăţământ”
, a precizat  Carmen Hanţaţuc, directorul AJOFM Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite