Aberant/ Primăria, bună de plată 200.000 de lei, pentru indiferenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Justiţia a stabilit ca municipalitatea să plătească 500 de lei pentru fiecare zi de întârziere din 2010, pentru neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti.

În urmă cu câteva zile, Curtea de Apel a hotărât ca Primăria Galaţi să plătească daune de 500 de lei pe zi, calculate începând din aprilie 2010, pentru că nu a vândut încă un teren de 600 de metri pătraţi situat pe strada Brăilei 204. Banii vor fi plătiţi din buzunarul gălăţenilor şi vor ajunge la bugetul de stat. Hotărârea judecătorească a Tribunalului Galaţi a rămas definitivă din 2007 şi ea consfinţea ca municipalitatea să le vândă terenul trespectiv la care se mai adaugă 185 de metri pătraţi, suprafaţa ocupată de casa.

„Terenul este parte integrantă a imobilului de locuit şi constituie, de fapt, curtea imobilului pentru care am plătit chirie timp 25 de ani", au precizat în instanţă moştenitorii terenului.

Explicaţia Primăriei la prima instanţă a fost aceea că cererea de vânzare a terenului de 600 de metri pătraţi trebuie să treacă pe la compartimentele specializate ale municipalităţii pentru verificări. De atunci au trecut patru ani, iar situaţia juridică a suprafeţei în cauză nu a fost nici până astăzi reglementată.

Acesta este motivul pentru care judecătorii Curţii de Apel Galaţi au stabilit sancţionarea Primăriei, iar suma pe care contribuabilii gălăţeni trebuie să o plătească din propriul buzunar se apropie de 200.000 de lei.
„Am făcut revizuire în dosar", ne-a precizat Nicuşor Ciumacenco, viceprimarul municipiului Galaţi.

Nu este exclus ca moştenitorii să facă şi plângeri penale împotriva reprezentanţilor Primăriei, care s-au ocupat în trecut de acest caz.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite