Povestea lui Cristi Minculescu la indigo: O gălăţeancă şi-a salvat soţul de la moarte donându-i trei sferturi din ficatul ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anda şi George Stanca, printre copiii de la fundaţia Inimă de copil
Anda şi George Stanca, printre copiii de la fundaţia Inimă de copil

Soţii Anda şi George Stanca au dovedit că dragostea poate învinge moartea.Un bărbat s-a născut a doua oară, după ce soţia i-a donat 72 % din ficat. Cei doi împart acum un ficat.

Soţii Anda şi George Stanca au demonstrat că iubirea poate învinge orice obstacol. S-au cunoscut în urmă cu 13 ani, iar de şapte ani formează o familie.
George a crescut la casa de copii, iar boala care i-a pus în pericol viaţa a fost dobândită încă din copilărie. A trăit cu ea în corp mult timp fără să ştie.

Citeşte şi: Povestea omului care a revenit dintre monştri, după 24 de ani de suferinţă GALERIE FOTO

În urmă cu trei ani, boala s-a agravat. A mers la Spitalul Fundeni din Bucureşti, unde medicii i-au spus că are un virus puternic în corp şi că situaţia lui este gravă.


S-a infectat în urma unei operaţii


Virusul a fost luat de la o operaţie de apendicită, la vârsta de 13 ani. Am stat un an de zile în pat fără să ştiu că am hepatită. După un an am mers la control şi mi s-a spus că totul e în regulă. Din păcate, virusul s-a păstrat în corp şi mi-a distrus ficatul şi splina. Anul trecut, în septembrie, am aflat că am ciroză", povesteşte tânărul.


Viaţa l-a purtat numai pe drumuri, din spital în spital, până în momentul când i s-a spus că are nevoie urgentă de transplant de ficat. Nu mai avea poftă de mâncare şi slăbise într-un timp foarte scurt circa 20 de kilograme.


Noi eram pe lista de transplant de un an de zile, dar era mult prea lungă. Au fost momente în care a intrat în panică. Ne-am gândit la orice variantă. E omeneşte să-şi fie frică", spune Anda Stanca.


Soţia, donatorul perfect
Donatorul nu mai apărea, iar transplantul trebuia făcut în scurt timp. Soţia nu a stat pe gânduri şi a vorbit cu medicii pentru a-i dona 72% din ficat. Deşi, iniţial, medicii au fost rezervaţi, în cele din urmă testele au arătat că este un donator perfect.


Când medicii mi-au spus că George nu are nicio şansă dacă nu face transplantul, am simţit că s-a rupt ceva în mine. Nu m-am gândit niciodată la ce risc mă expun. La început s-a pus problema că îmi rămâne foarte puţin ficat, dar medicii au hotărât să mergem mai departe. Acum am rămas cu un 28% din ficat. Dar se va regenera", povesteşte femeia.


Minunea compatibilităţii
Operaţia a avut loc în decembrie la Spitalul Fundeni. După operaţie, medicii au crezut că e pierdut sau că are paralizie cerebrală. Însă George şi-a revenit ca prin miracol.


În prezent, se simte bine şi este convins că Dumnezeu a vrut să se nască a doua oară. „Organismul încearcă să respingă ficatul. Medicii spun că e o reacţie normală. Am avut şi o infecţie puternică la nivelul plăgii.Trebuie să stau izolat, deoarece imunitatea este foarte scăzută şi nu-mi permit să intru în contact cu alte persoane", ne-a mărturisit tânărul.


Şi Anda a trecut prin momente dificile, după ce şi-a donat 72% din ficat. „ Am avut dureri foarte mari. Mi-au făcut morfină. Câteva zile nu am ştiut ce e cu mine. Important este că operaţia a reuşit şi suntem împreună", spune femeia.

Putem să fim cu toţii oameni
Recuperarea în cazul celor doi tineri născuţi a doua oară este extrem de dificilă. Ei vor trebui să meargă o dată pe săptămână la Bucureşti şi să ţină un regim foarte costisitor.


La acestea se adaugă şi medicamentele care îi costă 800 de lei. În acest context, banii sunt mai mult decât insuficienţi. Au primit ajutor de la Biserica Penticostală, prieteni şi colegi de muncă.


Dacă nu veţi rămâne indiferenţi la povestea de dragoste a celor doi tineri, puteţi face o donaţie, oricât de mică în următoarele conturi bancare deschise pe numele Stanca Gigi: RO26RNCBO141077526270001Euro sau RO84RNCBO318077526270001 RON.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite