A murit fostul mare antrenor gălăţean de atletism Dumitru Zarif

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Zarif
Dumitru Zarif

Şi-a dăruit o mare parte din viaţă sportului şi atletismului în general. Ca antrenor de atletism, a avut rezultate excepţionale la mai multe probe atletice, începând cu sprint, înălţime, fond, heptatlon şi decatlon.

Dumitru Zarif s-a născut pe 24 mai 1934 iar şcoala generală şi liceul le-a făcut la Galaţi. Şi-a dovedit calităţile de sportiv ca student al fostului ICEF Bucureşti, unde a făcut parte din echipele de rugbi, atletism şi ciclism ale universităţii.

Şi-a început activitatea de antrenor în 1968 la Clubul Sportiv Şcolar numărul 2, apoi a activat la Şcoala Sportivă şi Clubul Sportiv "Oţelul" Galaţi.

Rezultatele sale ca antrenor de atletism sunt excepţionale. A bătut patru recorduri naţionale în proba de 5.000 de metri la juniori în anii 1973-1974 prin atletul său Gheorghi Buruiană, cu care a mai câştigat două titluri de campion naţional (1.500 de metri şi cros).

A câştigat trei titluri de campion balcanic (5.000 de metri şi cros), dar şi două titluri de campion naţional şi unul balcanic la declaton prin foştii atleţi Dobre savenco şi Scarpet Valerica.

A contribuit la formarea echipelor reprezentative naţionale prin fostele atlete Dumitra Niculescu (cros), Doina Crăciun şi Marlena Atanasoaie (heptatlon) şi Mihael Ostache (400 de metri garduri), toate campioane ale României.

"Nea Puiu a fost pentru mine ca un tată. Pot spune că tot ce am realizat în viaţă ca sportiv, ca profesor de Educaţie Fizică, dar şi ca om, se datorează în mare parte tactului său pedagogic, caracterului său exemplar şi principiilor de viaţă pe care mi le-a insuflat de-a lungul anilor de pregătire şi competiţie. Pentru tot ce a făcut pentru mine îii mulţumesc. Dumnezeu să îl odihnească în pace!", a declarat Gheorghi Buruiană, fost campion mondial universitar la atletism, elev al regretatului antrenor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite