A început sesiunea de depunere a proiectelor de mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăriile au doar o lună la dispoziţie pentru a accesa fondurile europene Foto: Bogdan Dimofte
Primăriile au doar o lună la dispoziţie pentru a accesa fondurile europene Foto: Bogdan Dimofte

Administraţia Fondului de Mediu a demarat acţiunea de de primire a  proiectelor care candidează pentru finanţare

Conform unui comunicat remis de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului Galaţi, în perioade 18 octombrie-17 noiembrie se pot depune proiecte vizând protecţia resurselor de apă, sisteme integrate de alimentare cu apă, staţii de tratare, canalizare şi statii de epurare.

Suma alocată acestei sesiunii de finanţare este de  298.115 mii lei, finanţarea realizându-se din veniturile Fondului pentru mediu.

Agenţia Regională pentru Protecţia Mediulu Galaţi doreşte să obţină prin acest îmbunătăţirea calităţii apei distribuite prin reţelele de alimentare, încadrarea acesteia în parametrii prevăzuţi de reglementările în vigoare. De asemenea, se urmăreşte creşterea numărului de persoane racordate la o reţea de alimentare cu apă.

Sunt eligibili următorii solicitanţi: unităţiile administrativ-teritoriale, inclusiv subdiviziunile municipiilor, precum şi asociaţiile de dezvoltare intercomunitară, care acţionează în nume propriu şi nu au restanţe la bugetul general consolidat şi la Fondul pentru mediu.

Suma maximă care poate fi acordată se încadrează între patru şi 15 milioane lei pentru fiecare proiect.
Toate datele, informaţiile, Ghidul de finanţare, precum şi alte documente relevante în legatură cu programul, sunt publicate pe site-ul autorităţii Administraţia Fondului pentru Mediu - www.afm.ro - la secţiunea „Informaţii privind Programul pentru protecţia resurselor de apă, sisteme integrate de alimentare cu apă, staţii de tratare, canalizare şi staţii de epurare”.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite