MEGA-ESCROCHERIE/A fugit din ţară cu 1.000.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un gălăţean a înşelat cu acte false opt societăţi comerciale din ţară, după care a dispărut. Probabil într-un paradis fiscal.

Daniel Grigore Pop este dat în urmărire internaţională, dar nimeni nu ştie unde este. Există şi ipoteza unei crime.


Gălăţeanul Daniel Grigore Pop este dovada vie că escrocheria n-are moarte. Din doi timpi şi trei mişcări, el a furat aproape un milion de lei noi, după care a dispărut fără urmă.

Sunt semnale că ar fi în străinătate, dar şi supoziţii că ar fi fost doar un pion într-un mecanism de tip Băhăianu şi că ar fi fost ucis de creierul operaţiunii.


Din firmă-n firmă


Bărbatul a preluat în 1999 firma Drunaxela SRL Galaţi, iar la scurt timp i-a mutat sediul social la Brăila. Singurele lucruri achiziţionate au fost un telefon şi un fax, folosite pentru a înşela opt firme din ţară cu 986.661 de lei.


În acest moment, la niciunul dintre sediile sociale declarate nu se mai ştie nimic despre Daniel Grigore Pop


Prima societate păgubită a fost SC Baum CAS Fibres SRL Turda, de unde escrocul a cumpărat sârmă de oţel în valoare de 689.522 de lei.

A urmat Decovil Grup SRL Galaţi, care a livrat materiale de construcţie de 29. 865 de lei şi SC Arc Rom Trading SRL Bucureşti, de unde Daniel Grigore Pop a "cumpărat" maşini de şlefuit pardoseli de 36.012 lei.


După ce a văzut că "afacerea" merge ca unsă, iar firmele pe care le contacta îi furnizau mărfuri fără prea multe discuţii, gălăţeanul a decis să continue. Au urmat alte cinci ţepe, prima pe listă fiind Hard Floor Sistem SRL Bucureşti, care a livrat 20 de tone de fibră metalică de 81.626 de lei, urmată de SC Blach Dom Profil SRL Făgăraş.


Gălăţeanul se orienta cu precădere către societăţile care îi puteau livra bunuri de o valoare relativ mare şi pe care le putea revinde foarte repede. Administratorul SC Adult Construct Piatra Neamţ, care furnizase lambriuri, tavane false, baghete, vopsele, adezivi, instalaţii termice şi sanitare, a aflat cu stupoare că cecurile date la plată nu puteau fi încasate pentru că Drunaxela SRL era în interdicţie bancară.


Ţeapă după ţeapă


Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Rompetrol Downstream SRL Bucureşti (ţeapă de 22.000 lei) şi SC Icco Electric SRL Braşov, de unde Daniel Grigore Pop cumpărase conductori electrici de 66.990 de lei.


Imediat ce Poliţia a intrat pe fir, gălăţeanul a dispărut cu banii, iar procurorii încearcă să-l găsească pentru a-l trage la răspundere pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite