A condamnat 60 de famiilii la mizerie după ce a furat banii asociaţiei unde era administrator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul administrator al asociaţiei de proprietari C 29 a a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru delapidare după ce s-a descoperit că nu a plătit utilităţi de 70.000 de lei către Apă-Canal şi Apaterm. Aneta Cojan a declarat că nu şi-a însuşit banii locatarilor, cu toate că în faţa poliţiştilor susţinuse că a făcut cumpărături în interes personal cu sumele încasate.

Justiţia le-a făcut dreptate celor 60 de familii arondate asociaţiei de proprietari C 29 din Galaţi după ce în urmă cu un an şi jumătate locatarii au aflat că din gestiunea asociaţiei lipsesc 70.000 de lei.

Apă-Canal şi Apaterm au deschis mai multe procese în justiţie pentru recuperarea banilor şi ulterior au început executarea silită a asociaţiei. S-a ajuns ca un executor judecătoresc să reţină lunar 30% din veniturile asociaţiei pentru achitarea datoriilor către furnizorii de utilităţi.

Apă-Canal şi Apaterm  au întrerupt la un moment dat apa rece şi caldă până la achitarea unei părţi din datorii, la care se adaugă penalităţi şi majorări de întârziere de 130.000 de lei. „Nu este corect să avem de suferit noi, locatarii, pentru ce a făcut fostul administrator", ne declara preşedintele asociaţiei de proprietari, Neculai Croitoru.

Locatarii au aflat de situaţia financiară a asociaţiei din fluturaşii pe care i-au primit în cutiile poştale, unde erau anunţaţi că urmează să le fie oprită apa rece şi apoi şi cea caldă. Asta în condiţiile în care toată lumea ştia că este cu plata întreţinerii la zi. Preşedintele asociaţiei de proprietari a anunţat Poliţia iar în urma unei expertize contabile judiciare s-a stabilit că pentru anii 2006, 2007 şi 2008 nu s-au efectuat plăţi către Apă-Canal şi Apaterm decât sporadic, prejudiciul total al asociaţiei fiind de 70.000 de lei.

„Situaţia este mult mai gravă. Prejudiciul este mult mai mare pentru că din 2002 a început să ia din banii asociaţiei", ne declara anterior Neculai Croitoru. Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a trimis-o în judecată pe Aneta Cojan, fostul administrator al asociaţiei de proprietari  C 29, pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Aneta Cojan a recunoscut iniţial sustragerile din casieria asociaţiei de proprietari pe care a condus-o mai bine de 10 ani. Femeia susţinea atunci că a folosit banii pentru diverse cumpărături personale. Ulterior, fostul administrator a declarat că nu a luat nici un ban din casieria asociaţiei. „Uitaţi-vă la mine în casă. Eu nu am bani nici să schimbe broaştele defecte de la uşi. Dacă luam atâţia bani, aş fi făcut ceva cu ei. Poate am luat o pâine, ceva minor, dar nu am luat sumele de care vorbesc ei. Oamenii mă iubeau. Acum am ajuns să fiu blamată de toată lumea pentru că i-au pornit împotriva mea", susţine Aneta Cojan.

Odată cu condamnarea, judecătorii au pus sechestru pe apartamentul Anetei Cojan, urmând ca după finalizarea definitivă a procesului, locuinţa să fie scoasă la vânzare pentru a acoperi daunele produse asociaţiei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite