Concursul Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu" debutează mâine cu vernisajul expoziţiilor pe cele două secţiuni: pictură şi grafică.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La ediţia din acest an au răspuns artişti din 10 judeţe, care au venit cu peste 70 de lucrări realizate în tehnici variate, fiind caracterizate prin diversitate. Concursul durează până pe 6 iunie.

Centrul Cultural „Dunărea de Jos" Galaţi organizează în acest an, în perioada 23 mai - 06 iunie 2011, cea de-a V-a ediţie a Concursul Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu", eveniment desfăşurat pe două secţiuni: pictură şi grafică. Manifestare, care se adresează tuturor Şcolilor de Artă şi Centrelor Culturale din ţară, are ca temă principală, „Amintirile".

La ediţia din 2011 au răspuns invitaţiei adresate de către Centru Cultural „Dunărea de Jos", instituţii de învăţământ din: Constanţa, Cluj Napoca, Ploieşti, Brăila, Botoşani, Focşani, Arad, Piteşti, Tîrgu Mureş şi Galaţi, fiind prezente astfel pe simezele instituţiei gălăţene un număr de aproximativ 70 de lucrări.

Conform celor declarate de reprezentanţii Centrului Cultural "Dunărea de Jos", lucrările care vor fi expuse în cadrul Concursului Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu" sunt realizate în tehnici variate, fiind caracterizate prin diversitate.

Lucrările artistilor, care au intrat în faza finală a Concursul Naţional „Nicolae Mantu", au fost jurizate de: Olimpia Ştefan, instructor în cadrul Şcolii de Arte, clasa de pictură, profesorul Nicolae Cărbunaru şi Sergiu Dumitrescu, directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos"

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite