APIA a plătit fermierilor, până în prezent, circa 3,24 miliarde euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a plătit fermierilor, de la începutul absorbţiei de fonduri europene până în prezent, circa 3,24 miliarde de euro, potrivit directorului general al Agenţiei, Florin Marius Faur.

"Această sumă este compusă din plăţile pe unitate de suprafaţă, de 2,2 miliarde de euro, care au fost alocate şi plătite în perioada 2007-2010, 770 milioane de euro au intrat în conturile fermierilor din zonele defavorizate şi ale celor care au ales să acceseze măsuri de agromediu, iar 263 de milioane de euro sunt fonduri care au intrat în România pentru măsurile de piaţă, precum reconversia în sectorul vitiviticol sau de intervenţia pe piaţa cerealelor", a declarat Faur într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că plăţile către fermieri aferente anului 2010 au fost făcute înainte de termenul stabilit pentru 30 iunie 2011.

"În acest moment avem plătiţi 1,055 milioane de fermieri din 1,088 milioane, iar ultimii 30.000 de fermieri sunt practic în fluxurile de autorizare", a afirmat directorul APIA.

El a mai spus că peste 98% dintre fermieri au depus în acest an cereri electronice de plată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite