Galaţi: APDM a economisit aproape jumătate de milion de lei din concediile fără plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi cei 135 de angajaţi ai regiei subordonate Ministerului Transporturilor au fost trimişi acasă, prin rotaţie, fără să fie plătiţi, în perioada februarie-august.

Administraţia Portuară a Dunării Maritime (APDM) Galaţi a redus cheltuielile cu salariile programate pentru acest an cu 400.000 de lei după ce a decis trimiterea tuturor celor 135 de angajaţi, prin rotaţie,  în concediu fără plată.

Măsura a fost pusă în practică începând cu luna februarie când salariaţii au stat acasă câte 5 zile şi câte două zile în iulie şi august.

Mihai Ochialbescu, directorul APDM, susţine că dacă se va încadra în bugetul stabilit pentru efectuarea lucrărilor de întreţinerea porturilor astfel încât să asigure buna funcţionare a traficului de mărfuri, salariaţii nu vor mai fi trimişi acasă până la sfârşitul acestui an.

„ Pe noi ne interesează să asigurăm lucrările de dragaj în porturile pe care le administrăm. De exemplu, acum executăm lucrări în portul mineralier din Galaţi şi în portul Tulcea-zona turistică. Toate lucrările pe care le avem programate în perioada iulie-septembrie ne costă 700.000 de lei. Deocamdată avem aceşti bani, însă dacă vor mai interveni alte solicitări, s-ar putea să fie nevoie să mai facem un sacrificiu. Dacă nu, septembrie va fi ultima lună în care se pleacă, câte două zile, prin rotaţie, în concediu fără plată” a declarat Mihai Ochialbescu.

Traficul de mărfuri a fost în primele două săptămâni ale acestui luni 430.000 de tone, adică mai mult de jumătate din traficul de mărfuri înregistrat de APDM în luna iulie.

 „Creşterea traficului s-a datorat mărfurilor aduse în portul mineralier, în special minereu pentru ArcelorMittal Galaţi dar şi a traficului sezonier cu cereale aduse din toată ţara” a conchis directorul APDM.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite