ALARMANT: Studenţii gălăţeni nu-şi mai pot plăti taxele de studiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La „Danubius”, fiecare caz este analizat separat. Foto: Bogdan Nistor
La „Danubius”, fiecare caz este analizat separat. Foto: Bogdan Nistor

Tot mai mulţi dintre cei care studiază în facultăţile gălăţene, de stat sau private, cer amânărea achitării taxelor de şcolarizare

Criza economică, tăierile salariale şi disponibilizările din ultimul timp au dat peste cap toate socotelile financiare ale studenţilor de la formele de învăţământ cu taxă.

Chiar dacă afirmă că situaţia nu este încă îngrijorătoare, conducerea Universităţii Danubius admite că numărul celor aflaţi în imposibilitate de a mai plăti taxele a crescut.

„Noi încercăm să discutăm cu fiecare student în parte şi să vedem care sunt cauzele. Acolo unde motivaţia este întemeiată, le acordăm amânarea la plată. Pe lângă «tradiţionala» motivaţie legată de criză, avem şi cereri de amânare din cauza unor cheltuieli neprevăzute apărute în viaţa studenţilor, cum ar fi tratamente medicale costisitoare, naşterea unor copii sau rămânerea fără locuri de muncă", spune purtătorul de cuvânt al Universităţii Danubius, Alina Dumitrache.

Aceasta mai spune că există şi cazuri de studenţi care nu dau niciun semn că ar vrea să ceară amânarea la plată motiv pentru care aceştia sunt exmatriculaţi.

„Mai mult, celor care vin la şcoală normal, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, deşi au datorii, le aplicăm şi penalităţi de întârziere a plăţilor", mai spune Alina Dumitrache.

Ceva mai bine stau cei de la Dunărea de Jos, unde numărul studenţilor intraţi în imposibilitate de plată este mai mic.

„Din câte ştiu eu, nu avem restanţieri mulţi. Ratele se pot plăti în trei tranşe şi asta îi ajută mult pe studenţii care au probleme cu banii. Acolo unde există întârzieri, se găsesc soluţii după ce discutăm cu studenţii", spune purtătorul de cuvânt al Universităţii "Dunărea de Jos", Luiza Şerbănescu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite