ACTA - contestat la Galaţi de aproape 100 de tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi puţini, tinerii au fost inventivi la capitolul mesaje! Foto: Bogdan Nistor
Deşi puţini, tinerii au fost inventivi la capitolul mesaje! Foto: Bogdan Nistor

Deşi erau aşteptaţi la protest 300 de oameni, frigul se pare că i-a ţinut în case pe cei mai mulţi dintre protestatari. Chiar şi aşa, tinerii şi-au manifestat nemulţumirea vizavi de îngrădirile pe care le conţine acest pact comercial.

Aproape 100 de tineri s-au strâns aseară la Păpădie pentru a participa la un marş de protest împotriva ACTA - acordul comercial semnat în secret de autorităţile române în Japonia, despre care spun că le îngrădeşte multe din drepturile din spaţiile virtuale.

"Mesajul meu este clar: vreau intimitate pe Internet, nu vreau ca provider-ul meu de Internet să mă monitorizeze şi să ştie pe ce site-uri am intrat, nu vreau ca atunci când plec în excursie în străinătate, vameşul să-mi poată verifica gadget-urile să vadă ce tonuri de apel am", spune Andreea Răgălie, una dintre organizatoarele protestului de aseară.

După câteva minute în care au îngheţat la Păpădie, tinerii au pornit pe străzi, în coloană spre Parcul Eminescu, strigând sloganuri împotriva acordului, sloganuri pe alocuri asortate şi cu lozinci antiprezidenţiale!

În parcul Eminescu, tinerilor protestatari anti-ACTA li s-au adăugat şi vreo 15 pensionari, care deşi nu ştiau foarte bine despre ce este vorba la protest, n-au ratat ocazia de a striga lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite