83.559 de gălăţeni primesc ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cantităţile pentru fiecare beneficiar sunt de 14 kg făină albă, 7 kg mălai, 3,2 kg paste făinoase, 1,2 kg biscuiţi, 1 kg lapte praf şi 1 kg zahăr. Distribuţia se realizează prin 4 depozite - două în municipiul Galaţi, unul în Tecuci şi unul în TG. Bujor.

După datele puse la dispoziţie de Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, în acest moment distribuţia este realizată în următoarele proporţii:
Făină albă - 98%
Mălai - 95%
Paste făinoase - 95%
Biscuiţi - 98%


Lapte praf - 25% - până la sfârşitul anului mai sunt de primit 46 de tone, în funcţie de livrările fabricilor şi din depozitele APIA. 83.559 de gălăţeni primesc ajutoare prin HG 600/2008 - ajutor al UE derulat pe o perioadă de patru ani.

Mai rămân de primit până la jumătatea lunii decembrie, de la APIA, 20 tone de făină albă, 40 tone mălai, 3 tone paste făinoase, 1,5 tone biscuiţi, 22 tone zahăr.

„După cum s-a observat, la nivelul judeţului Galaţi nu au fost sincope în distribuţia acestor ajutoare În luna decembrie, printr-o hotărăre de consiliu, voi face o regularizare între stocurile rămase nedistribuite şi stocul de rezervă, pentru că între timp apar persoane decedate sau care nu au fost cuprinse în centralizator. Am prevăzut un stoc de rezervă pentru fiecare produs în parte, respectiv 13 tone făină, 0,5 tone mălai, iar la celelalte produse, proporţional pentru eventualele omisiuni din listă", a precizat preşedintele CJ Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite