Cum se cheltuiesc banii publici: 73.000 de euro pentru repararea maşinilor Consiliului Judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceasta este valoarea contractului de service încheiat cu SC Ena Grup SA pentru cele 17 autovehicule din parcul propriu al CJG-ului. Şeful forului decizional se apără şi spune că suma din contract este doar o prevedere bugetară pentru situaţii excepţionale.

Citiţi şi:

City- managerul Galaţiului bate primarul la salariu

Risipă de bani europeni/Festival de 2,5 milioane de euro, în loc de alimentare cu gaze

Administraţia locală cheltuieşte bani publici pentru proiecte care sfidează nu doar criza, ci şi bunul simţ. Pe lângă achiziţioanarea de laptopuri, telefoane mobile şi maşini de teren, edilii locali au mai găsit o variantă de prăduire a banului public.

Conform Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), Consiliul Judeţelui Galaţi a încheiat, în data de 1 aprile 2010, un contract pe 12 luni cu SC Ena Grup SA.

Potrivit clauzelor acestui document, atelierul-service al firmei respective are obligaţia să îi asigure Consiliului Judeţean, la nevoie, servicii de reparaţie şi de întreţinere a autourismelor, plus piesele de schimb necesare pentru cele 17 maşini din parcul auto al instituţiei: un Volkswangen Touareg folosit de preşedintele CJ Eugen Chebac, un Range Rover folosit de fostul preşedinte CJ Eugen Durbacă, un Sedan Rover de lux şi alte 14 microbuze, precum Skoda, Fiat, Ford, Iveco, Daewoo şi Dacia.

Ruşine: Achiziţii publice cu sume exorbitante/Un litru de apă în caz de urgenţă costă cât o bere

"Nu vom cheltui toată suma"

Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, a declarat că suma prevăzută în contract este doar o prevedere bugetară în caz de situaţii excepţionale şi că nu este obligatoriu să fie cheltuită în totalitate.

„Nu înseamnă că se va folosi întreaga sumă. Bugetul în cauză este prevăzut pentru ca în cazul unui accident mai deosebit să avem de unde să luăm bani", a explicat Chebac.

Pentru a-şi susţine declaraţia preşedintele CJ a dat ca exemplu contractul din anul precedent. „Anul trecut am avut un contract de 60.000 de euro, dar am cheltuit doar vreo 20.000 euro pentru service", a adăugat Chebac.

Primăria: 16.500 euro pentru maşini


Nici Primăria Galaţi nu stă mai prejos când e vorba de risipirea banului public. Din datele prezentate pe site-ul SEAP, aflăm că Primăria municipiului Galaţi va cheltui în acest an suma de 16.500 de euro pentru întreţinerea celor 17 autoturisme din dotare.

Parcul propriu al Primăriei conţine două maşini Daewoo Nubira, un Ford Ranger şi un microbuz Volkswagwn Caravelle. Deloc surprinzător, firma care va repara şi întreţine maşinile Primăriei este tot Ena Grup.

Dacă la Consiliul Judeţului, Ena Grup a pus mâna pe tot caşcavalul, Primăria Galaţi a binevoit să-l împartă şi cu firma Iatsa SA, care se va ocupa cu întreţinerea celor opt Loganuri, trei Solenza şi Dacia 1310.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite