545.000 de euro pentru terenul de sub Intfor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pierre Macri, noul proprietar al sediului Primăriei, a câştigat şi o parte din terenul de sub fabrica de tablă a lui Andrei Lişinschi.Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor ezită să îşi dea acordul pentru plata despăgubirilor pentru că statul nu are bani.

După ce a câştigat în justiţie sediul Primăriei Galaţi, Pierre Macri se pregăteşte să încaseze de la statul român 545.400 de euro pentru un teren moştenit de la Dimitrios Macri, unul din cei mai bogaţi români în perioada interbelică.

Gălăţeanul, stabilit în Italia, a chemat iniţial în judecată societatea Intfor SA, în proprietatea căruia se află acum terenul revendicat, în suprafaţă de 5.400 mp.

Terenul e ocupat

Justiţia a stabilit ulterior că firma a cumpărat legal terenul de la statul român, astfel că singura posibilitate este despăgubirea moştenitorului fostului proprietar.

În urma unei expertize judiciare, s-a constatat că terenul revendicat (str. Colonialelor nr. 6) este ocupat cu construcţii tehnologice, respectiv un rezervor de oxigen, o staţie de lubrefianţi, platforme, drumuri uzinale şi parţial minilaminorul de bandă zincată.

Tribunalul Galaţi şi apoi Curtea de Apel au decis că Pierre Macri trebuie să primească compensaţii băneşti de la Comisia centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor.

În momentul de faţă statul nu are bani pentru a plăti despăgubirea stabilită de primele instanţe de judecată. Prin urmare, se pregăteşte să îi ofere titluri la Fondul „Proprietatea" lui Pierre Macri.

Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor intenţionează se pare să amâne cât mai mult momentul, dovadă că până acum nu a răspuns la nici una dintre solicitările moştenitorului terenului de pe strada Colonialelor numărul 6 de a discuta pe marginea titlurilor de despăgubire.

„Nu ne-au răspuns la nici una dintre adresele pe care le-am făcut, aşa că am fost nevoiţi să-i dăm din nou în judecată. La proces au spus că trebuie să facă şi ei o evaluare pentru a constata legalitatea sesizării. Evaluarea s-a făcut de către instanţa de judecată iar decizia irevocabilă este ca Macri să primească titluri de despăgubire, deci cred că această comisie nu face altceva decât să tragă de timp", ne-a declarat avocatul Didel Bujeniţă, care îl apără în justiţie pe Pierre Macri.

Ce valoare au acţiunile?

Soluţia oferirii de acţiuni la Fondul „Proprietatea" este calea de ieşire din impas pentru stat, în condiţiile în care Fondul nu este listat la Bursă şi nu se ştie cu exactitate care este valoarea acţiunilor sale.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite