54.000 de gălăţeni au rămas fără contract de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul lui 2009 şi până în luna septembrie în judeţul Galaţi s-a anulat aproape 54.000 de contracte individuale de muncă

În acest moment, în judeţul de la Dunăre mai sunt 97.776 contracte individuale de muncă în sectorul privat.

"Cifra este mai mică cu 15.663 decât la începutul acestui an şi cu 54.480 de contracte mai puţin decât la data de 31 decembrie 2008", a declarat Ionel Petrea, director coordonator la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi.

Sectoarele de activitate de unde s-au înregistrat cele mai multe anulări ale contractelor de muncă sunt construcţiile şi industria.

Munca la negru, faptă penală

Potrivit declaraţiilor lui Ionel Petrea, inspectorii de muncă au înaintat un număr de 10 sesizări penale pentru folosirea muncii la negru.

"Răspunzători sunt directori de firme, directori adjuncţi sau admnistratori ai acestor societăţi comerciale . Sesizările penale au fost făcute pentru firmele unde s-a constatat folosirea repetată a forţei de muncă la negru ", a declarat Petrea.

"În cursul lunii septembrie au fost verificate 244 de unităţi fiind depistate 79 de persoane care munceau fără forme legale de angajare la un număr de 60 de angajatori. Dintre persoanele care munceau fără acte , 12 erau din Bereşti, 10 din Târgu Bujor, şase din Braniştea", a  mai adăugat Ionel Petrea.

Acesta a mai precizat că în primele nouă luni ale anului au fost depistaţi 227 de angajatori care foloseau în regim de muncă negru un număr de 395 de persoane.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite