50 de euro/oră, acesta este preţul sănătăţii dascălilor la mitingul de azi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă vor să aibă în permanenţă o ambulanţă, profesorii gălăţeni care protestează astăzi la Casa de Cultură a Sindicatelor trebuie să scoată din buzunare bani pentru a plăti către Serviciul Judeţean de Ambulanţă o taxă de 50 Euro pe oră

Potrivit reglementărilor în vigoare, orice manifestaţie publică autorizată trebuie să se desfăşoare sub atenta supraveghere a jandarmilor, dar trebuie să fie monitorizată şi de serviciul de ambulanţă.

Dacă în ceea ce priveşte sprijinul Jandarmeriei nu au fost probleme, conducerea Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi s-a trezit cu un răspuns de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă potrivit căruia sindicatul trebuie să scoată bani din buzunar dacă vrea să aibă asigurată o ambulanţă.

Mai exact, este vorba despre 50 de euro/oră, bani pentru care dascălii au la dispoziţie o ambulanţă de tip B.

„Acest tarif este stabilit în cadrul Consiliului de Administraţie al Serviciului de Ambulanţă şi este perceput pentru staţionarea unui echipaj în locul respectiv. Serviciile acestea nu ni le decontează Casa de Asigurări aşa că trebuie să percepem taxă", spune doctorul Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi, Valeriu Diculescu, spune că nu va plăti acest tarif şi va alege cealaltă varianţă propusă de Ambulaţă: apelul la 112 pentru orice situaţie de urgenţă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite