Verdict: 35 de ani de puşcărie pentru asasinii şefului lumii interlope din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Mocănelu şi Ionuţ Zăuşilă au fost condamnaţi de Tribunalul Teleorman la 18, respectiv 17 ani de închisoare pentru asasinarea lui Marian Ivan. Procesul a fost strămutat de la Galaţi la Teleorman pentru că exista riscul ca cei doi ucigaşi să fie linşaţi în închisoare. Judecătorii i-au obligat pe asasini să le plătească mamei şi fiicei şefului lumii interlope gălăţene daune totale de 350.000 de lei.

După aproape doi ani de la uciderea şefului lumii interlope gălăţene, judecătorii Tribunalului Teleorman au finalizat procesul asasinilor săi.

CITEŞTE ŞI:

EXCLUSIV Război pentru scaunul de şef al lumii interlope din Galaţi

Ionuţ Zăuşilă a primit o pedeapsă de 17 ani de închisoare, în timp ce Ion Mocănelu va sta în puşcărie 18 ani după ce instanţa de judecată a revocat suspendarea condiţionată a unei pedepse de un an de închisoare.

Mama lui Marian Ivan, Costa Zenovia, urmează să primească de la ucigaşii fiului său 100.000 lei ca daune materiale şi alţi 100.000 lei drept daune morale, precum şi suma de 1000 lei cu titlu de prestaţie lunară.

Fiica fostului şef al lumii interlope gălăţene, Antonia Ivan, va primi la rândul său 150.000 lei ca daune morale şi 2000 lei tot ca prestaţie lunară pînă la majorat.

Reamintim că Marian Ivan a murit după ce a fost lovit de trei ori cu în cuţit în urma unei altercaţii cu cei doi agresori în noaptea de 8 spre 9 iunie 2008.

Martorii au fost aduşi cu forţa la Tribunal

Procesul interlopilor s-a amânat de nenumărate ori.

Mai întâi nici un avocat din Baroul Galaţi nu a dorit să le acorde asistenţă juridică, temându-se de eventuale represalii din partea susţinătorilor lui Marian Ivan.

Acesta a fost şi motivul pentru care dosarul a fost strămutat de la Tribunalul Galaţi la Tribunalul Teleorman, judecătorii considerând că menţinerea ucigaşilor în penitenciarul din Galaţi s-ar putea solda cu linşarea lor.

Nici la Teleorman magistraţii nu au avut parte de un proces liniştit.

Martorii au refuzat de frică să se prezinte la audieri, nici măcar după ce au fost amendaţi de instanţă cu câte 10 milioane de lei fiecare.

A fost nevoie ca aceştia să fie aduşi cu Poliţia la Tribunal pentru a spune ce ştiu despre uciderea lui Marian Ivan.

S-au declarat nevinovaţi

Bomba a venit după ce atât Ion Mocănelu, cât şi Ionuţ Zăuşilă au declarat că nu au nici o legătură cu asasinarea şefului lumii interlope din Galaţi.

Instanţa a dispus finalmente efectuarea unei noi expertize medicale pentru a lămuri problema.

Nici cuţitul folosit la uciderea lui Marian Ivan nu mai ajungea la Tribunalul Teleorman, fiind nevoie de câteva luni şi zeci de adrese între instanţe pentru a obţine corpul delict.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite