300 de angajaţi din grupul de firme Intfor -Profiland vor primi şomaj de la Moş Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

310 de salariaţi, adică aproape jumătate dintre muncitorii grupului de firme Profiland Intfor, îşi vor pierde locurile de muncă, începând cu această lună. Patronul societăţii, Andrei Lişinschi, a motivat această decizie cu lipsa materiei prime determinată de refuzul combinatului de a livra materie primă.

Situaţia este foarte grea. Este al doilea val de autodisponibilizări de anul acesta. Suntem foarte nemulţumiţi, dar nu avem ce face. Ni s-a spus că, fără materie primă, grupul de firme nu mai poate păsatra toţi angajaţii", a declarat Marilena Neacşu, preşedinta sindicatului Liber Intfor.
Potrivit datelor prezentate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi, disponibilizările vizează 170 de salariaţi de la Intfor şi 140 de la Profiland, oamenii urmând să fie trimişi acasă începând de săptămâna viitoare.


Oamenii au fost aleşi din toate sectoarele de activitate, inclusiv TESA. Au fost luate în calcul criteriile de performanţă ale fiecărui angajat nominalizat pentru concediere, dar şi situaţia lui socială", a mai spus Marilena Neacşu.


Plăţi compensatorii doar la Intfor
Preşedinta sindicatului Liber Intfor ne-a declarat că doar o parte dintre disponibilizaţi vor primi plăţi compensatorii, restul urmând să plece acasă cu „mâna goală". Angajaţii Intfor care au peste cinci ani vechime, vor beneficia, în funcţie de vechimea în societate, de unul, două sau trei salarii.

Practic, problemele societăţii au început în această vară când Andrei Lişinschi a anunţat că va concedia circa 80% din numărul total al salariaţilor , grupul de firme Profiland-Intfor riscănd să-şi închidă porţile.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite