3,5 milioane de lei pentru modernizarea centrului medico-social de pe strada Domnească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valoarea totală a proiectului este de 3.496.232 lei - inclusiv taxa pe valoare adăugată - din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată se ridică la 2.883.924 lei, fără a include niciun fel de taxe. De investiţie vor beneficia în primul rând aproximativ o sută de persoane cu probleme fizice sau psihice şi nu numai

Astăzi, la Parcul de Soft, a avut loc lansarea oficială a proiectului "Extinderea şi modernizarea Centrului Medico-Social Pechea", situat pe strada Domnească nr.160 bis , finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 - 2013.

Prin acest proiect, a cărui perioadă de implementare este de 24 luni, se urmăreşte îmbunătăţirea infrastructurii seviciilor sociale destinată cetăţenilor din municipiului Galaţi, prin crearea condiţiilor necesare pentru asigurarea populaţiei cu servicii de tip rezidenţial (servicii socio - medicale).

În urma acestei investiţiii se va realiza extinderea „Centrului Medico Social Pechea" prin construirea unui nou corp cu două pavilioane, transformarea a cinci saloane în săli de kinetoterapie, consiliere socială, consiliere psihologică cabinet medical şi sală de tratamente.

Grupul ţintă este reprezentat de un număr de 90 de persoane cu importante limitări funcţionale motorii, neuropsihice în stadii medii, capacitate de autoservire limitată sau chiar pierdută şi capacitate de prestare fizică sau intelectuală redusă, din cauza cărora participarea socială este relativ restricţionată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite