290 de şomeri se bat pentru un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Oferta de joburi vacante în această săptămână este foarte săracă comparativ cu cele precedente. Doar 87 de locuri de muncă au la dispoziţie şomerii gălăţeni.

În timp ce rata şomajului la nivelul judeţului Galaţi a crescut de la o lună la alta ca urmare a disponibilizărilor făcute de agenţii economici, şomerii au posibilităţi din ce în ce mai mici de a-şi găsi un loc de muncă.

Numărul  joburilor declarate vacante de către angajatorii gălăţeni la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi s-a redus drastic comparativ cu săptămânile precedente, şomerii având la dispoziţie doar 87 de locuri de muncă, din care 12 pentru absolvenţi.

Se caută vânzători

Cele mai multe posturi aflate în evidenţa AJOFM Galaţi sunt de vânzător (11), muncitor necalificat - pentru calificare la locul de muncă (11), brutar (8), confecţioner articole din textile (8), dulgher (8), zidar (8), fierar betonist (7), barman (3), inginer automatist (1), inginer electronist (2), inginer în prelucrarea lemnului (1). 

În timp ce oferta de locuri de muncă a angajatorilor gălăţeni este foarte săracă, numărul persoanelor aflate în evidenţa AJOFM Galaţi ca neavând o ocupaţie stabilă din care să obţină venituri a crescut de la o lună la alta, judeţul nostru clasându-se pe primele locuri pe ţară în ceea ce priveşte rata mare a şomajului.

În bazele de date ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) figurau, la finele lunii trecute, nu mai puţin de 25.244 de şomeri, dintre care mai puţin de jumătate rămaşi în plată.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite