25 de români, printre care şi Cezar Amariei, editor la "Adevărul de Seară" Galaţi, iau startul la maratonul de la Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alergătorii noştri fac echipă cu italienii (vor alerga în grupuri de câte doi) şi şi-au propus să termine printre primii cursa de de la Roma şi să promoveze imaginea României. Cursa este transmisă de RAI3.

În urmă cu aproape 150 de ani, un ţăran din Cârţişoara mergea pe jos, cale de aproape două mii de kilometri, până la Roma, pentru a vedea cu ochii lui Columna lui Traian. Ajuns seara în capitala imperiului, Gheorghe Cârţan s-a culcat, obosit, la picioarele monumentului. Presa italiană titra surprinsă în ziua următoare:„Un dac a coborât de pe Columnă: cu plete, cu cămaşă şi cuşmă, cu iţari şi cu opinci".

Pe 21 martie, tot la Roma, câţiva români vor să scrie o altă altă pagină în istoria prieteniei. Tot cu picioarele. 25 de membri ai Ro Club Maraton vor alerga alături de 25 de italieni de la clubul Podisti Maratona, la cea de-a 16-a ediţie a Maratona di Roma. În total, în acea zi vor parcurge peste 2.000 de km, cât reprezintă distanţa rutieră între Bucureşti şi Roma. Scopul este de a promova în peninsulă şi o altă a imagine a României.

Editor AdS, la maraton

Printre cei care aleargă pentru România se numără şi editorul "Adevărul de Seară" Galaţi, Cezar Amariei. "Mă bucură faptul că, peste ani, le voi putea spune nepoţilor: «Et in Roma ego». Dacă mă lasă Brutus!", spune colegul nostru, înaintea celui de-al doilea maraton din viaţa sa.

Prima dată când a trecut linia de sosire, în cursa celor 42 de kilometri, a fost în toamna anului trecut, la Maratonul de la Budapesta. Mai întâi a început să alerge pentru a-şi demonstra că oricine poate face mişcare pentru sănătatea propriului organism.

Apoi a vrut să arate că oricine, fără antrenor şi fără să fi făcut sport de performanţă vreodată, poate ajunge să termine o cursă de maraton, doar cu informaţii luate de pe internet, despre alimentaţie şi un program de antrenament. Şi a reuşit, iar duminică încearcă mai mult. Număr de concurs: 1351.

Cursa va începe la ora 10.00 şi va fi televizată în direct de postul italian Rai3, putând fi văzută şi online pe www.raisport.rai.it

50 pentru România - Italia

Ideea nu aparţine Elenei Udrea şi nici nu are legătură cu brand-ul de ţară. Fac totul pe banii lor şi nici nu aşteaptă vreo răsplată. Sunt 25 de alergători români care vor alerga în maratonul de la Roma, încercând să arate italienilor că românii sunt de fapt oameni interesaţi de sport, de călătorii, prietenoşi.

Daniel este consultant pe probleme de dezvoltare personală şi organizaţională. Mariana este economistă, Gabriel e specialist în IT iar Ilie este fost ofiţer. Au profesii diferite, sunt de vârste diferite, însă, în ciuda diferenţelor, cei patru au o mare pasiune în comun: alergările pe distanţe lungi.

Ei sunt membrii unui grup de alergatori din Ro Club Maraton care, pe 21 martie, şi-au propus nu doar să termine un maraton, ci să şi contribuie la promovarea unei imagini mai corecte a României in Italia.

Membrii Ro Club Maraton vor participa la Roma purtând un tricou pe care va fi scris: România - Italia. Tricouri identice vor fi purtate de alergătorii italieni din Roma.

Echipe de câte doi concurenţi

"Desigur, sportul este mereu un bun ambasador al unei ţări. Când aude de Romania, un străin se gândeşte în primul rând la Nadia, la Gică Hagi sau la Ilie Nastase. Trebuie ştiut însă că România are şi o campioană olimpică la maraton, pe Constantina Diţă Tomescu.Plecând de aici ne-am gândit că ar fi bine de arătat că la noi în ţară sunt tot mai mulţi alergători pasionaţi de maraton şi că, nu în ultimul rând, suntem interesaţi de promovarea unei imagini pozitive a Romaniei", spune Daniel Lixandru, liderul grupului de 25 de români.

Se vor forma echipe de câte doi concurenţi, un român şi un italian, care vor alerga împreună.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite